Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Posiadam nowy komputer z płytą główną ASUS TUF GAMING B650- PLUS, która ma możliwość łączenia się z bluetooth'u i faktycznie jest opcja aby móc włączać i wyłączać bluetooth lecz problem polega na tym że nie wyszukuje mi nic. Próbowałem podłączyć pada od xboxa one i nic. Próbowałem podłączyć słuchawki airpods też nic. Nie może nic wyszukać i połączyć się. Ktoś może mi pomóż jak to naprawić ? 

Opublikowano
5 godzin temu, FuckMen napisał:

Witam.
Posiadam nowy komputer z płytą główną ASUS TUF GAMING B650- PLUS, która ma możliwość łączenia się z bluetooth'u i faktycznie jest opcja aby móc włączać i wyłączać bluetooth lecz problem polega na tym że nie wyszukuje mi nic. Próbowałem podłączyć pada od xboxa one i nic. Próbowałem podłączyć słuchawki airpods też nic. Nie może nic wyszukać i połączyć się. Ktoś może mi pomóż jak to naprawić ? 

Zainstalowałeś sterowniki przez windows update czy próbowałeś ze strony producenta? 

Opublikowano

Zakładam, że chodzi Ci dokładnie o TUF GAMING B650-PLUS WIFI, ta MOBO może mieć różne WIFI/BT - Realteka lub MediaTeka.

1. W Menedżerze Urządzeń znajdź urządzenie WIFI lub Bluetooth
  2. PPM na Właściwości
  3. Wybierz Szczegóły, a z listy wybierz Identyfikatory sprzętu
  4. Skopiuj i wklej do postu identyfikatory

Dzięki temu będę mieć wiedzę czyjego producenta moduł WIFI/BT posiadasz. Zapewne nie pobrałeś z strony ASUS'a sterowników, tylko pobrały się z Windows Update i były to pakiety bez firmware.

Opublikowano

@Anhin Dzięki za podpowiedź. Było prawie tak jak pisałeś wyżej. Miałem sterowniki zainstalowane ale dla MediaTek zamiast dla Realtek. Odinstalowałem sterownik i z zainstalowałem na nowo  sterownik Realtek i działa. Jeszcze raz za podpowiedź i można zamknąć temat.