Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście uważam, że mus polajkowania tematu aby zobaczyć content w temacie (np. linki) jest słabe. Dlaczego miałbym dawać komuś like pod tematem, którego nawet dokładnie nie można przeanalizować? 

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

Zawsze możesz dać lajka i go cofnąć po przeczytaniu tematu, ale tak - trochę to głupie, ale może działa w jakiś sposób na plus dla SEO, stąd taka decyzja administracji 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 23.05.2025 o 23:14, Zarax napisał:

Zgadzam się. Powinniśmy mieć możliwość oceny czy zawarta w poście treść zasługuje na lajka.

Jeżeli wchodzisz w konkretny temat to od razu idzie zauważyć czy on jest wart naszej uwagi czy też nie bo raczej nie wchodziłbyś w coś o czym nie masz pojęcia bo po co prawda? (wiadomo są wyjątki w przypadku gdy chcesz się czegoś nauczyć lub typowo coś pobrać z ciekawości) ale mimo wszystko same reakcje są po to aby nagradzać osoby które próbują, i chcą coś wnieść do naszej społeczności poprzez tematy czy też posty dlatego ja uważam że ta kwestia jak dla mnie jest pożyteczna a jedynie tematy które zawierają nie aktualne linki powinny być na bieżąco usuwane lub przenoszone do archiwum. 

╔═▣◎▣═══ SILENCE ═══▣◎▣═╗
» Cień ostrza. Cisza przed burzą. «
☯ Wojownik starego świata ☯

⛩️Droga bushido ⛩️

Szept nocy... znikam, zanim mnie zauważysz.

════════════════════════

1.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.06.2025 o 09:51, Silence napisał:

Jeżeli wchodzisz w konkretny temat to od razu idzie zauważyć czy on jest wart naszej uwagi czy też nie bo raczej nie wchodziłbyś w coś o czym nie masz pojęcia bo po co prawda? same reakcje są po to aby nagradzać osoby które próbują, i chcą coś wnieść do naszej społeczności poprzez tematy czy też posty dlatego ja uważam że ta kwestia jak dla mnie jest pożyteczna a jedynie tematy które zawierają nie aktualne linki powinny być na bieżąco usuwane lub przenoszone do archiwum. 

Ma to sens w sytuacij jakiegoś poradnika, czy innych - podobnych treści, chociaż i wtedy nie ma to zbyt sensu moim zdaniem. Reakcje/reputacje są nadawane przez użytkowników za treści, które ich zdaniem zasłużyły na plus, w jaki sposób użytkownik ma zdecydować, czy taki post/temat jest dla niego pomocny lub wart jego reakcij bez możliwości wcześniejszego przeczytania?

Rozumiem sytuacje, w których mamy np. linki do pobrania jakiegoś materiału (np. użytkownik udostępnia jakieś swoje narzędzie, grafikę, czy inny materiał) - czytając temat zapoznałem się z nim i wiem, że chce ten materiał pobrać, więc racjonalnie - daję reputację i pobieram, ale nie raz już spotkałem się z tematami czy postami, gdzie wszystkie lub główne treści takiego tematu są ukryte za reputacjami. Moim zdaniem nie taki jest ich cel. 

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

• 2 tygodnie później...