Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam troszeczkę mały problemik bo nie wiem jak działa komenda "/execute" np. wykrywanie graczy, wykrywanie przedmiotów trzymanych przez gracza itp. Z góry dzięki!

Pozdro

OIP.1qn6H5pX0pRAvYuP8Hs1xgHaEK?rs=1&pid=

Opublikowano (edytowane)

Hej! Komenda /execute w Minecraft to bardzo potężne narzędzie – pozwala „wykonywać” inne komendy z perspektywy gracza, mobka czy w określonych warunkach.

Przykłady:

– Wykrywanie gracza w pobliżu:

– Wykrywanie, czy gracz trzyma konkretny przedmiot:

Warto poeksperymentować na wersji testowej świata – kombinacji jest mnóstwo. Jak chcesz, mogę Ci pomóc rozpisać konkretną komendę pod dany cel 🙂

A przy okazji, kto z was korzystał - https://coffeeland.store/ ?

Edytowane przez Fioodor
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 22.05.2025 o 04:42, Fioodor napisał:

Hej! Komenda /execute w Minecraft to bardzo potężne narzędzie – pozwala „wykonywać” inne komendy z perspektywy gracza, mobka czy w określonych warunkach.

Przykłady:

– Wykrywanie, czy gracz trzyma konkretny przedmiot unblocked doodle jump:

Warto poeksperymentować na wersji testowej świata – kombinacji jest mnóstwo. Jak chcesz, mogę Ci pomóc rozpisać konkretną komendę pod dany cel 🙂

A przy okazji, kto z was korzystał - 

Ukryta treść

• Zostaw reakcje pod postem "Lubię to" aby odkryć zawartość.

?

Zgadzam się, komenda /execute daje ogromne możliwości. Jeśli chcesz, podaj konkretny efekt, jaki chcesz osiągnąć – łatwiej będzie dopasować składnię. Sam używam jej często do warunkowych teleportacji i detekcji itemów.

Edytowane przez Waltonnco
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 22.05.2025 o 04:42, Fioodor napisał:

Przykłady:

– Wykrywanie, czy gracz trzyma konkretny przedmiot:

A przy okazji, kto z was korzystał - https://coffeeland.store/ ?

Myślę, że użycie `/execute` w połączeniu z blokiem `if` do sprawdzania terenu pod stopami gracza to jedno z najlepszych zastosowań. Pomaga tworzyć obszary z efektami specjalnymi lub niezwykle angażujące minigry parkour. Dziękuję za udostępnienie tych niezwykle wizualnych przykładów!