Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dobrze wiemy mpc swego czasu tętniło życiem głównie za sprawą działu metin2. Skoro w planach jest danie drugiego życia forum, zdaje mi się że trzeba również odświeżyć dział metin2.

Kilka moich propozycji z podziałem na konkretne działy:

- Publikacje Serwerów

• Głównie to zrobić jeden wielki porządek - powyrzucać serwery, które są już nieaktywne
  • Selekcja serwerów - wyczyścić prezentacje które mają nieaktywne linki czy takie które są po prostu jednym wielkim śmietnikiem
  • Powrzucać prezentacje serwerów - tych które już istnieją jakiś czas w "imieniu" twórców danych serwerów 
  • Posprzątać dział z tematów które w ogóle nie dotyczą prezentacji czy zapowiedzi serwerów
  • Stworzenie spisu serwerów z systemem reputacji
  • Stworzenie spisu techników/sponsorów wraz z ich serwerami
  • Nowy poddział recenzji serwerów - gdzie wrzucane byłoby recenzje na temat gameplay-u, stanu gospodarki danego serwera itp po jakimś czasie od startu serwera

- Serwery Prywatne

• Tak jak wyżej - jeden wielki porządek, posprzątanie działów

- Serwery Prywatne -> Tworzenie serwerów prywatnych

• Znów... porządki i jeszcze raz porządki
  • Może projekt plików serwerowych społeczności mpc?

- Media

• Przeobrazić dział z obecnego "śmietnika" na miejsce gdzie twórcy faktycznie mogą wrzucać swoje treści, lecz nie w postaci linków do filmów na youtube a miejsce gdzie mogą wrzucić swój materiał. Dobrze wiemy jaki stosunek ma GF do twórców i youtube nie jest już dla nich dobrym miejscem. Danie im możliwości umieszczania materiałów bezpośrednio przyciągnie kolejne osoby na forum

- Hacki, Boty, Bugi

• Tutaj również spora dawka odświeżenia w postaci posprzątania działów. Selekcja na to co działa co nie działa. Informacje o nowych rozwiązaniach dostępnych na rynku

- Nowy dział Metin2 News

• Informacje oraz ciekawostki ze świata metin2 z podziałem na globala oraz prywatne serwery. Przecieki, bugi, wycieki danych itp itd

To tylko kilka z propozycji na szybko, fajnie gdyby ktoś z administracji wypowiedział się na temat planów co do tego działu i czy chociaż trochę pokrywają się z tym co napisałem wyżej.