Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co uważacie na temat nadchodzącego GTA 6 po dotychczasowych informacjach? Mam wrażenie, że produkcja może wyjść gorzej od poprzednika, czyli GTA V, który pomimu tylu lat cieszy się nadal mocno popularnością w Singlu, Multi i samym FiveM. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Pewnie powstaje na podstawce z GTA V. Na bank będą straszne tłumy i to chyba ich główny problem. Nie wiem jak będą w stanie przyjąć tylu graczy jednocześnie.  

Wyszło coś nowego oprócz trailera? Coś z GP ze środka gry już jest? 

Opublikowano

Zdaje mi się, że fabuła będzie trochę z przymusu. Po wykupieniu FiveM postawią pewnie bardziej na online i jeszcze bardziej otworzą grę na modyfikacje. Ciekawy jestem tylko silnika gry. Sama 6-stka powstaje już od kilku lat a rynek gier z roku na rok się zmienia i pytanie jaka technologia będzie użyta. 

Opublikowano

Tych informacji dotychczas nie było wiele, przez co niestety pole do wyrobienia sobie opinii na ten temat jest niewielkie. Analizując jednak twórczość R*, trzeba przyznać, że w ich naturze leży tworzenie gier, które były i dalej będą ogrywane przez kolejne pokolenia. Wynoszą standardy branży gier na zupełnie wyższy poziom  i mam tu na myśli głównie aspekty technologiczne, niżeli te związane ze światem przedstawionym - chociażby fabułą, która w serii GTA, a zwłaszcza w GTA V, zalicza się do bardzo miernych. Dodatkowo T2 podkreśla to, że ich produkcja będzie jedną z najbardziej przełomowych gier w historii, a trzeba być bardzo głupim albo bardzo pewnym postępu tytułu, aby rzucać takimi słowami, gdy patrzy na ciebie cały świat.

Jeśli chodzi o online i FiveM, to R* tworzy nową platformę modderską ROME, najprawdopodobniej jako zamiennik dla FiveM, ale to tylko spekulacje.

20 minut temu, Noresta napisał:

Zdaje mi się, że fabuła będzie trochę z przymusu. Po wykupieniu FiveM postawią pewnie bardziej na online i jeszcze bardziej otworzą grę na modyfikacje. Ciekawy jestem tylko silnika gry. Sama 6-stka powstaje już od kilku lat a rynek gier z roku na rok się zmienia i pytanie jaka technologia będzie użyta. 

Dokładnie ta sama technologia co zawsze. R* ma dopracowany do perfekcji swój silnik RAGE. Na przykładzie RDR2 widać już jak gra może być piękna, a czasu na dodatkowe boosty technologiczne mieli sporo, co zaowocuje w GTA 6. Mam tylko nadzieję, że nie przesadzili w drugą stronę i niedzielny gracz, który nie posiada komputera z NASA, będzie mógł pograć. GTA 5 miało problemy optymalizyjne spore, w RDR2 już mniej, więc postęp widać, oby w GTA 6 był jeszcze większy.

Opublikowano

@Rayzer. właśnie o tym mówię, silnik mają dopracowany ale to nadal silnik sprzed kilku lat nawet jeżeli jest cały czas rozwijany. Sam rynek sprzętowy mocno się zmienił, wyszło kilka kolejnych generacji kart i właśnie pytanie czy będą w stanie doścignąć i zaspokoić wymagania graczy?

Opublikowano
7 minut temu, Noresta napisał:

@Rayzer. właśnie o tym mówię, silnik mają dopracowany ale to nadal silnik sprzed kilku lat nawet jeżeli jest cały czas rozwijany. Sam rynek sprzętowy mocno się zmienił, wyszło kilka kolejnych generacji kart i właśnie pytanie czy będą w stanie doścignąć i zaspokoić wymagania graczy?

Jeśli GTA 5 by wyszło dziś, uważam, że w dalszym ciągu zaspokajałoby wymagania graczy 😉 To nie jest na tyle duży przeskok, aby mówić tu o regresie czy stagnacji. Dodatkowo, tak jak napisałem, i tak jak sam wspominasz, silnik jest cały czas rozwijany - było widać znaczący postęp w RDR2, niedawno 1% tego przenieśli do Enhanced Edition w GTA 5, więc jeśli chodzi o mnie, znając R* i biorąc pod uwagę, że nie robią tej gry na "starym silniku", tylko jego najnowszej wersji, przystosowanej pod tak ogromną grę, jaką ma być GTA 6, to jestem pozytywnej myśli.

Opublikowano

Osobiście czekam z niecierpliwością, bo po V i RDR2 jestem mega pozytywnie nastawiony. R* to już marka i ich gry zawsze są minimum dobre. 

Opublikowano

Na pewno fabuła odda, ale V nie przebije względem online, raczej zostaną przy V gracze(nie grałem online za dużo, nie dla mnie target).

Opublikowano

Jeśli chodzi o GTA 6 to bym się w sumie nie martwił bo to jest R* i zawsze dowożą gierki, tak jak RDR2 było przepiękne i fabularnie dojebane tak GTA VI powinno być lepsze i niekoniecznie ładniejsze ale porównywalne. Z uwagi też na to, że mieliśmy do tej pory tylko 1 trailer przez tyle czasu to jak dropnie drugi trailer to będzie już bliżej niż dalej do gameplayu i wtedy ocenimy czy warto czy nie warto było czekać. Na moim w sumie już leciwym sprzęcie byłem w stanie komfortowo pograć w RDR2 gdzie grałem na średnich/wysokich i byłem w stanie odpalić to na 60 FPS'ach więc imo spoko całkiem jak dla słabszego sprzętu. Liczę na to, że nie będzie za dużo kontrowersji w fabule z uwagi na to jak pojebane mamy czasy obecnie ale w sumie GTA VI to może być kontrowersyjne bo zawsze było odkąd pamiętam.

Online w GTA VI na początku raczej nie będzie tak popularny jak jest obecnie w V z uwagi na to, że to świeża produkcja i online będzie dodany z czasem, nie dropną od razu tego, najpierw fabuła, a potem $$$ za online poleci żeby zarobić, wiadomo. Choć nie ukrywam, że sam czekam na online bo chciałbym w końcu pograć ale do tego musiałbym sprawić sobie nowy PC bo jak na obecne czasy i wymagania gierek to trzeba mieć maszynkę. 

ezgif-com-effects.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Drugi trailer wleciał, także zachęcam do wyrażenia opinii.

W dniu 27.04.2025 o 11:33, PryGamer napisał:

Na pewno fabuła odda, ale V nie przebije względem online, raczej zostaną przy V gracze(nie grałem online za dużo, nie dla mnie target).

Ja natomiast uważam, że Rockstar zrobi wszystko, aby $$ z Online wchodziły bezpośrednio do ich kieszeni. Albo odpowiednio utrudnią rozgrywkę w V, albo stworzą o wiele lepsze warunki. Brak wsparcia jest najlepszym zabójstwem dla graczy, w końcu społeczność odpuści.

Najbardziej ciekawi mnie optymalizacja. Najważniejsza zasada: never preorder. Natomiast obejrzę start z dokładnością i jak tylko będzie to 'chodzić' to jak większość graczy - zakupię 😁

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

^ Po dwukrotnym przełożeniu premiery i całym cyrku ze strajkami szczerze jest mi to już kompletnie obojętne czy ta gra w ogóle wyjdzie. Pewnie gdy to nastąpi, ciekawość wróci, ale na ten moment skutecznie udało im się ubić cały hype.

Opublikowano (edytowane)

Skok czy nie skok, $40 czy $80, tak i tak każdy poczeka, każdy kupi; kiedyś pykało się w nową grę z każdym miesiącem, teraz większość gier to albo jakieś żenady o których można prędko zapomnieć, albo inwestycje na dziesięć lat wciągnięcia — tak i jest z tytułami GTA, Elder Scrolls, itd., gry na które się czeka dekadę i się płaci za dekadę rozrywki

W dniu 23.11.2025 o 22:33, Rayzer. napisał:

^ Po dwukrotnym przełożeniu premiery i całym cyrku ze strajkami szczerze jest mi to już kompletnie obojętne czy ta gra w ogóle wyjdzie. Pewnie gdy to nastąpi, ciekawość wróci, ale na ten moment skutecznie udało im się ubić cały hype.

Niech będzie i przełożone, lepiej tak niż rushed product; a że strajki Cię gryzą to już raczej wywodzi się z Twojej sympatii dla biednego biurowego proletariusza który łamie sobie plecy nalewając se pumpkin latte, lecz mowa tu o takich dzieńgach że Rockstar nie da szansy takiej astroturfowanej aferze wpłynąć negatywnie na produkt, maksymalnie tylko na tymczasową opinię publiczną konsumentów BBC

Edytowane przez mycha0
Opublikowano

Będzie powtórka z Cyberpunka:

• Launch gry to niewypał, na PS5 gra jest praktycznie niegrywalna.
  • Pół roku łatek, co w konsekwencji opóźni premiery na PC i PS6.
  • Rockstar albo jakiś żłop z Take-Two będą się tłumaczyć, że gra tworzona była z myślą o konsolach nowej generacji.
  • Na PS6 i PC takie samo gówno techniczne jak na PS5, ale wydajność sprzętu bardziej to maskuje.
  • 2 lata po premierze gra będzie grywalna.

Remember, no pre-orders.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedyś pykało się w nową grę z każdym miesiącem, teraz większość gier to albo jakieś żenady o których można prędko zapomnieć, albo inwestycje na dziesięć lat wciągnięcia

Poor Bunny game online 

Opublikowano
W dniu 25.11.2025 o 15:42, Anhin napisał:

Remember, no pre-orders.

No to na pewno 😁

Mnie bardziej ciekawi i zarazem martwi aktualna sytuacja RG. Pytanie jak bardzo wpłynie to na premierę GTAVI.