Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, bardzo dawni mnie tu nie było, troche sie pozmienialo i zastanawiam sie nad zrobieniem serwera minecraft. Warto jeszcze to robic? Myslalem nad takim dobrym hardcore z gildiami lub bez. Albo moze skyblock. Na jakich serwerach teraz ludzie graja? Nudzi mi sie i chetnie bym napisal jakies pluginy, zrobil cos nowego moze 😄 ale nie wiem "z czym to sie je" teraz

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

@ForSqwer tylko pytanie z czym zacząć, jaki serwer zrobić, minigry, survival, hardcore, moze cos innego, nie wiem od czego zaczac, jakie pluginy pisac 😄 

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Sierp jakbyś był zainteresowany to można połączyć siły!

MCPR_LOGO_SYGNATURA_resized.png

MCPR.PL  – Survival | Działki | Ekonomia
Discord: dsc.gg/mcpr

Opublikowano
W dniu 21.04.2025 o 12:40, ForSqwer napisał:

Na pewno wiem, że warto: 

Ale takie serwery to jest wyjątek. 

Strasznie trudno jest przebić przez serwery typu rapy.pl bo są ogromną, bardzo finansowaną konkurencją.

Aktualnie ciężko się przebić do mainstreamu, ale myślę, że warto spróbować. Sam fakt trzymania 100 graczy jest okej. Oczywiście mówimy o 100 graczach, przy założeniu że nie pompujemy tysięcy w serwer.