Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zaczne od początku.

Jakiś czas temu wróciłem sobie do grania w gierkę przeglądarkową jaką jest Gl...
Wszystko fajnie, raz kupiłem rubiny, wbiłem trochę wyższy lvl i tam rozmawiając w gildi, dowiedziałem się, że topka nie kupuje rubinów w Polsce, tylko w "Turcji"
Chodzi o to, że u nas 5000 rubinów kosztuje około 900 zł, a logując się z "turcji" 6000 rubinów kosztuje nas 90 zł. Przeskok jest gigantyczny.

Próbowałem wielu rzeczy, zawsze starałem się tworzyć nowe konto na nowej czystej przeglądarce, mając na niej język turecji, a do tego próbowałem:
- darmowe VPN'y i logowanie z turcji - dowiedziałem się od kogoś że vpn'y nie działają - czemu? nie wiem
- VPS z zdalnym dostępem, mający swoje serwery w Turcji - nie działa, zaraz wyjaśnie
- proxy darmowe i płatne - te których próbowałem nie działały.

Grzebiąc wiele dni od rana do wieczora w internecie, dowiedziałem się że Gameforge skanuje nas przy wejściu na ich stronę - jeszcze przed rejestracją i logowaniem i jeśli widzą że nasze ip pochodzi z "data center" lub innego punktu dostępu który ich algorytmu uważają za vpn / proxy to jesteśmy blokowani na samym starcie. Konto założymy, pogramy ale rubiny bedą w walucie euro a nie lira.
Z tego co się dowiedziałem, rozwiązaniem jest residential proxy (kupiłem jedno ale chyba coś źle poroboiłem bo mi nie działało) ale, teraz pytania, statyczne / mobilne / mixed/ socks? czym to się różni? czego szukać? ktoś kto ogarnia te tematu może potrafiłby pomóc, nakierować, podpowiedzieć. Jeśli nie tutaj w temacie to chociaż na pw

Co mam szukać, na co zwrócić uwagę, czym to się od siebie różni (czytałem w necie różnice ale nie siedzę w tym temacie więc błakam się po ciemku). Szukam pomocy od kogoś ogarniętego. Może to co wyczytałem to też nie jest prawda i jeszcze coś innego trzeba ogarnąc.

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję że trafi się ktoś kto pomoże

Edytowane przez Blasterm92
nie chce aby było to łatwe do znalezienia w google dlatego kasuje nazwe gry