Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Buduje swój własny serwer - hobbistycznie, kiedy znajdę wolny czas.

Aktualnie poszukuje jakiegoś ciekawego pluginu na wyspy (serwer z trybem SkyBlock), zauważyłem że wpisując w Google "plugin skyblock" głównie wyświetlają się te 4 pluginy:

1) BentoBox

2) SuperiorSkyBlock

3) Iridium Skybloc

4) Island World

1) BentoBox - miałem jedną próbę podejścia pod ten plugin jakoś nie przemawiał do mnie i ciężko mi było z nim współpracować, nie chodzi o kwestie dość mocno rozbudowanej konfiguracji a po prostu plugin który mi nie siedział - gdzieś też lekko słyszałem że niekiedy ma lekkie problemy ze stabilnością

2) SuperiorSkyBlock2 - plugin przez jakiś czas był przeze mnie konfigurowany, naprawdę dobrze mi się nawet na nim operowało lecz mimo tak rozbudowanego pluginu brakło pewnych możliwości tzn. nie mogłem konfigurować rzeczy które według mnie powinny być konfigurowane - po kontakcie z autorem niestety odpuściłem z korzystania z tego pluginu ponieważ nie ma żadnej możliwości aby uzyskać efekt na którym mi zależało

3) Iridium Skyblock - plugin jakoś od początku przeze mnie omijany, nie zachęcał mnie do pracy tym bardziej że od 05.2024r. nie był on aktualizowany - nie wiem czy autor już odpuścił czy po prostu pracują nad czymś większym.

4) Island World - nic innego jak po prostu stary poczciwy plugin, bez żadnych cudów, dodatków - klasyk klasyków tak bym to mógł nazwać. Niestety na dzisiejsze czasy według mnie zbyt nudny. Sam autor mam wrażenie dodaje tylko aktualizacje które umożliwiają instalacje na wyższych wersjach serwera, nic więcej.

To jest takie moje osobiste przejście przez te 4 pluginy, macie jakieś propozycje a może jednak szukać rozwiązania w którymś z tych 4 i jednak skorzystać z któregoś ww. 

Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po prostu wybierz taki plugin, który jest systematycznie aktualizowany - nie tylko na nowsze wersje, fixy bugów a o nowe dodatki itd.

Pomogłem Ci w jakiś sposób?

Możesz dać repke🤗

• 1 miesiąc temu...
  • AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jaki wybrać plugin na wyspy