Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6] ✅ KekambeMU.com ✅ [NO DONATE] ✅ [DYNAMIC EXP X24] ✅ [HARD MODE] ✅ [START 12.10.2024]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

image.png
Pragnę Was zaprosić do dołączenia na mój serwer MU Online! To niesamowite miejsce, gdzie możemy razem cieszyć się wspaniałą zabawą. Czekają na Was emocjonujące przygody, walka z potężnymi potworami, zdobywanie wspaniałego ekwipunku i rozwijanie postaci. 

Nasz serwer oferuje wiele unikalnych funkcji, które sprawią, że będziecie chcieli spędzać przy nim dużo czasu. Nie tylko możecie rywalizować z innymi graczami podczas potyczek PvP, ale także bronić się przed atakami potężnych bossów. Możecie doskonalić swoje umiejętności, szlifować strategie i współpracować ze swoimi nowymi przyjaciółmi. 

Nasze społeczność na serwerze jest bardzo przyjazna i pomocna. Zawsze znajdziecie kogoś, kto jest gotowy podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem, abyście mogli stać się jeszcze silniejszymi. Oprócz tego, codziennie organizujemy różne eventy, konkursy i przedstawiamy nowe aktualizacje, by zachować Wasz stały i świeży interes. 

Dołączcie do nas już dzisiaj i doświadczcie MU Online na nowym poziomie! Bawcie się świetnie, zdobywajcie nagrody, poznawajcie nowych przyjaciół i odkrywajcie magiczny świat MU razem z nami. Nie czekajcie dłużej, zapraszamy Was gorąco. Do zobaczenia na serwerze KEKAMBE MU!

image.png

Website: https://kekambemu.com/
Discord: https://discord.gg/GqeGsYt2CY

Guides: https://guides.kekambemu.com/
Downloads: 
https://kekambemu.com/downloads

Planowany start to 12.10.2024 18:00 czasu PL

Serwer przygotowywaliśmy do tej odsłony prawie rok czasu, wspólnie z grupą graczy dopracowaliśmy większość aspektów tej klasycznej gry. 
Największym autem jest dopasowany i od podstaw napisany system PVP, który dzielnie testowaliśmy przez ostatni miesiąc beta. 
Skompletowałem zespół, który chce zrobić coś dla graczy tej cudownej gry! 
Dołącz do beta testów i pomóż stworzyć coś innego niż to co jest obecnie na wielu serwerach. 
Znacie mnie i moje zaangażowanie podczas rozgrywki na serwerze - nie zawiedziecie się! 

global_settings.png

EXP: dynamicznie rozłożony od x24 do x10

DROP: 35% 

Maksymalny level: 400 

Maksymalny reset: 100

Master level: wyłączony 

Drzewko: wyłączone 

Maksymalny poziom przedmiotu: +13+28
Maksymalna ilość opcji w przedmiocie: +2 (dostępność gry) +3 (Lord MIX) 

System Stage: Wprowadzone 5 poziomów rozgrywki w poszczególnych fazach gry

Ilość kont: Maksymalnie możemy grać na 2 kontach jednocześnie. 

Przedmioty/Sety: najwyższy item to sety 380
Nie dodaliśmy żadnych nowych przedmiotów poza tym co już wszyscy znamy!

character.png

Każda z postaci dostępna będzie od 1 poziomu

Statystyki po 5/6 punktów za poziom dla podstawowych klas, oraz 7 dla MG/DL 
Postacie po założeniu otrzymują podstawowe przedmioty - w sklepach nie będzie możliwości zakupu wyposażenia EQ

Zbalansowane PVM/PVP każdej klasy kontra każda klasa, osobne buildy dla konkretnych cech danej klasy 
Początkowe rozgrywki są naprawdę na zbliżonym poziomie PVM, większość bije tyle samo i jest w stanie ubić większość potworów/bossów

jwlsetings.png

Jewel of Bless: 100% skuteczności wbicia w przedmiot

Jewel of Soul: 50% skuteczności wbicia w przedmiot(+25% jeśli przedmiot posiada opcję +luck)

Jewel of Life: 65% skuteczności wbicia w przedmiot

Jewel of Harmony: 30% skuteczności wbicia w przedmiot

party system.png

Aby nie rozdzielać party na gold i zwykłe co mogłoby na hard serwerze utrudniać rozgrywkę postanowiliśmy, że bonus

będzie dotyczył jednej postaci. Możemy dowolnie mieszkać klasy i otrzymać dodatkowy bonus. 
Bonus naliczany jest dopiero od 3 osób w jednym party (unikamy tworzenia przez jedną osobę 3-osobowego party). 

ResetSystem.png

Rok czasu namysłu jak rozwiązać system resetowania, aby nie "zamulić" rozgrywki przyczynił się do wypracowania w Naszej ocenie 

dobrego systemu nagradzania i walki z "brakiem" czasu wielu graczy. 
Gra została stworzona bardzo dawno temu i jak wiemy, grają w nią głównie fanatycy. 

Za każdy reset otrzymamy 500 punktów do statystyk dla każdej z klas. 
Maksymalna ilość resetów ile możemy wykonać to 100, po tym etapie tak naprawdę rozpoczynamy tylko karierę PVP. 
Po każdym wbitym resecie cofamy się do 180 poziomu i od tego miejsca zaczynamy wbijanie następnego resetu. 

Brak maksymalnych statystyk urozmaici system buildów postaci, każdy będzie miał szansę zbudować swoją postać

pod zupełnie inne cechy postaci. 

Nie będzie nagradzania za wbijanie resetów w formie przedmiotów do ubrania. 
Wbijanie resetów będzie nagradzane tylko i wyłącznie Talismanem of Asembly do zabezpieczenia przedmiotu w Chaos Mix.

Co 6 resetów otrzymamy jeden Talisman - to jedyne miejsce, z którego będziemy w stanie uzyskać ten przedmiot. 

Wymagania do resetu to posiadanie odpowiedniej ilości ZEN oraz specjalnego kamienia Jewel of Kekambe

Wszystkie szczegóły znajdziecie w Naszym guide: https://guides.kekambemu.com/

activeInvasions.png

Wszystkie inwazje będą dołączane w odpowiednim stage gry (http://guides.kekambemu.com/stages

- White Wizard

- Skeleton King

- Red Dragon

- Golden Dragon

- Egg Monster

- Lunar Rabbit

- Astral Boss

- Invade Lorencia

- Invade Devias

- Ultra Heros

- Kundun 

- Selupan

- Medusa

CustomSettings.png

Aby urozmaicić grę wprowadziliśmy kilka customowych rozwiązań min. 

1. Wprowadzanie 2 dodatkowych map Arkaina oraz Dunes (aby dostać się na jedną z tych map musimy posiadać odpowiednie zaproszenie)

Na powyższych mapach za pomocą jednego zaproszenia będziemy mogli przebywać maksymalnie 15 minut. 
Na powyższych mapach mamy większy drop na kamienie oraz zaproszenia.

2. Lucky Wheel - to narzędzie będzie rozwijane również w skali Stage, przedmioty, które będziemy mogli losować będą dodawane 

po wprowadzeniu nowego stage i jego nowych możliwości. Początkowe fazy to będą jedynie kamienie, które będziemy mogli 

wylosować za pomocą Jewel of Wheel. 

image.png

Loadingscreen.jpg

image.png

Edytowane przez Kekambe
  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Serwer ciekawy i nie łatwy ,fajnie mi sie go testuje, problemem sa kamienie dobilem 220 i jak narazie żadnego nie widzialem. Chyba tylko ja jestem na serwerze bo w rankingu wszyscy na czerwono czyli of zreszta ja tez ^^. Moze byc fajnie.

Opublikowano
6 minut temu, makumbaxxx napisał:

Serwer ciekawy i nie łatwy ,fajnie mi sie go testuje, problemem sa kamienie dobilem 220 i jak narazie żadnego nie widzialem. Chyba tylko ja jestem na serwerze bo w rankingu wszyscy na czerwono czyli of zreszta ja tez ^^. Moze byc fajnie.

Kamienie dropia od lt7 w górę, do tego etapu możesz je zdobyć np. Na Lunar Rabbit.

Status online nie działa poprawnie, licznik online masz po lewej stronie panelu.

Obecnie testuje 8 osób  

Opublikowano
1 godzinę temu, dupa1000 napisał:

Staty mastrr sceptera niezgodne zupelnie nie mozna zalozyc mimo ze str i agi o 100 wyzsze

Staraj się bugi zgłaszać na discord. Szybciej zareagujemy niż tutaj. 
Wymagana była ene, którą pominąłem przy dodawaniu wymagań. 

• Kekambe zmienił(a) tytuł na [START 12.10.2024] KekambeMU.com [S6 + CUSTOM] [DYNAMIC EXP X25] [HARD MODE]
Opublikowano
52 minuty temu, makumbaxxx napisał:

BLAD !!! nie darady przekazac komus rowbych kwot typu milion dwa itd. Nie darady sprzedac kamieni bo maja rowne kwoty .

Nie będzie możliwości sprzedaży jeweli, wingow do sklepu.

Co do trade zen zaraz zobaczę. 

Opublikowano

Potwierdzam datę oficjalnego startu serwera

Dodatkowo chciałbym zaznaczyć, że serwer jest całkowicie pozbawiony systemu dotacji, zakupy czegokolwiek za realne pieniądze. 

GRASZ WYGRYWASZ! 

Opublikowano

witam. zaproszenie na discord nie dziala. gdy odpalilem lauczer ( wylaczylem anty wirusa) pisz ze wykrylo wirusa .. dodałem do wykluczonych teraz mi zniknął main .. może ktoś pomóc ?:P

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, hagen napisał:

witam. zaproszenie na discord nie dziala. gdy odpalilem lauczer ( wylaczylem anty wirusa) pisz ze wykrylo wirusa .. dodałem do wykluczonych teraz mi zniknął main .. może ktoś pomóc ?:P

https://discord.gg/GqeGsYt2CY

Wypakuj klienta na nowo

Edytowane przez Kekambe
Opublikowano

Długo oczekiwany projekt, mnóstwo pracy niezależnych graczy i pasjonatów. Mnie osobiście przekonuje całkowity brak P2W co aktualnie na Polskiej scenie wydaje się być sprawą unikalną. Latałem trochę i pomagałem w becie, zapowiada się rozgrywka na wiele tygodni jak nie miesięcy.

Opublikowano
22 godziny temu, dupa1000 napisał:

Czy OFF helper dziala bo wydaje mi sie ze nie ?

Fireburs pada w lt7 chyba cos nie tak. pierwszy qest pada w lt6 tez chyba cos nie tak.

Off helper działa - ustawienia w helperze. 

Firebust leci od lt7 - poprawnie 

Quest również poprawnie. 

dużo zmienionych wartości - naciskając alt i prawym myszy widać szczegółowe dane potwora

image.png

image.png

image.png

Opublikowano

Napisze tak....kamieni dropi niewiele z czego blesow prawie nic z zajaczkow dropi glownie zen z wizarda ring z pomocnikow nic  skeleton moze po 2 rr z ee uda sie zabic ciagly brak zen nie pozwala na pranie i pozatem bez przerwy jesem na granicy gry bo czym wyzsza mapa wiecej potionow  i brakuje zen, kamieni nie sprzeda sie zeby zasilic portwel ale ktos juz o tym pisal i odszedl z serwera . Trstuje zeby sprawdzic gdzie eventy i gdzie pojawiaka sie moby ale to plynne cienko to widze a testuje z  rozpedu

Opublikowano
2 godziny temu, dupa1000 napisał:

Napisze tak....kamieni dropi niewiele z czego blesow prawie nic z zajaczkow dropi glownie zen z wizarda ring z pomocnikow nic  skeleton moze po 2 rr z ee uda sie zabic ciagly brak zen nie pozwala na pranie i pozatem bez przerwy jesem na granicy gry bo czym wyzsza mapa wiecej potionow  i brakuje zen, kamieni nie sprzeda sie zeby zasilic portwel ale ktos juz o tym pisal i odszedl z serwera . Trstuje zeby sprawdzic gdzie eventy i gdzie pojawiaka sie moby ale to plynne cienko to widze a testuje z  rozpedu

Odnoszę wrażenie, ze nawet nie zajrzałeś do guide serwera. 
zachęcam do zapoznania się przed testowaniem. 😉 

Raz jeszcze sugeruje wejść na discord i brać czynny udział w testach. 
Codziennie poruszamy ważne kwestie dot. ustawień. 

Opublikowano
Godzinę temu, dupa1000 napisał:

Koniec zabraklo zen na mane pisalem o pomoc ale mikt sie nie odzywal. Z powodu braku kasy koncze bb all.

Gdybys brał udział w testach jak

większość to wiedziałbyś, ze jest aktywna komenda /zen 

Powodzenia 😉 

• Kekambe zmienił(a) tytuł na [START 12.10.2024] KekambeMU.com [NO DONATE] [S6 + CUSTOM] [DYNAMIC EXP X24] [HARD MODE]
Opublikowano

image.png

01.10.2024 wystartowaliśmy bez wspomagaczy, tak jak będzie wyglądać start serwera. Znalezione wiele błędów, usunięte natychmiast. 

Przez najbliższe dni macie możliwość próbnego startu i sprawdzenia serwera. 

Zmienione wiele aspektów codziennej gry, tak aby pobudzić graczy do aktywnej gry. 

Zapraszamy do pełnego guide serwera https://guides.kekambemu.com/

Całe życie toczy się na Naszym serwerze discord, zachęcam do dołączenia! https://discord.gg/GqeGsYt2CY

Opublikowano

Testuję serwer od 2 dni i zapowiada się ciekawie. 
Wszystkie błedy usuwane nabieżąco , nie ma na co narzekać chyba , że na zen jego troszkę za mało dropi w moim odczuciu 🙂

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH