Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Cheat Engine Tynkturki

patroleck

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam prośbę czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak używać Cheat Engine w 4story EG? A dokłaniej chodzi mi o to jak zrobić se tynkturki za pomocą tego programu ? gdyż mam hacka ale on jest tylko żeby nie trzeba było itemów na ulepszanie . Ale mi ciągle spala na +7/12 a chce zrobić dobre eq. A w 4story cheat engine jestem trochę słaby wiec proszę o dokładne wytłumaczenie jak to zrobić.Za każdego pomocnika daje +

Opublikowano

Witam.Mam prośbę czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak używać Cheat Engine w 4story EG? A dokłaniej chodzi mi o to jak zrobić se tynkturki za pomocą tego programu ? gdyż mam hacka ale on jest tylko żeby nie trzeba było itemów na ulepszanie . Ale mi ciągle spala na +7/12 a chce zrobić dobre eq. A w 4story cheat engine jestem trochę słaby wiec proszę o dokładne wytłumaczenie jak to zrobić.Za każdego pomocnika daje +

Ściągnij sobie hacka i będziesz miał.

Opublikowano

Hmm proszę tutaj masz link

http://www.mpcforum.pl/topic/135182-tut-tynktury-eliksiry-szczescia-gm-skills-itp-4s-eg/

Ale z tego co mi wiadomo do Subforum można wejść po napisaniu 10postów.

To w takim razie skopiuję to tutaj :P

Potrzebne materiały:

• Program CheatEngine
  • Postać na 4Story EG. Najlepiej jeśli będzie to wojownik, gdyż już na pierwszym lvlu posiada on skill, który nie ma czasu ładowania a takowy jest niezbędny

1. Uruchamiamy CE, po czym włączamy 4S EG i logujemy się na swoją postać(musi ona mieć skilla, który nie ma czasy ładowania).

2. W CE kilkamy na ikonkę komputera z lupą i z listy wybieramy proces TCLoader.exe.

3. Potrzebny jest nam edres naszego EXPa. W tym celu liczbę naszych punktów doświadczenia wpisujemy w polu Hex i naciskamy "First Scan". Gdy skanowanie się zakończy, a liczba znalezionych adresów będzie większa niż jeden, zabijamy wówczas jakiegoś moba, po czym ponownie wpisujemy liczbę naszych punktów doświadczenia, lecz tym razem klikamy "Nex Scan".[Czynności powtarzamy, aż do uzyskania tylko jednego adresu}

41106171.png

4. Gdy już znaleźliśmy adres naszego EXPa, dodajemy nowy, który zaczyna się czterema pierwszymi znakami naszego adresu expa a kończy się znakami 09F4. Przykładowy adres będzie wyglądać tak: 021409F4. Klikamy "OK"

23221752.png

5. Zamrażamy nasz adres, klikając w checkbox(kwadracik po lewej stronie). Zmieniamy jego Value na np. 905 - Eliksir Szczęścia(więcej Valuesów na dole tego tematu).

59128580.png

7. W grze ów eliksir(i wszystkie inne rzeczy) aktywujemy poprzez użycie skilla, który się nie ładuje. Gdy chcemy mieć jakiś inny przedmiot np. Tunkture, odmrażamy wówczas adres, zmieniamy jego Value, po czym zamrażamy.

75748687.png

• Na zamrożonym adresie nie możemy zabijać mobków.

Lista* Valuesów odpowiadająca danym rzeczom:

* GM Skills:

* 1101 - GM Eliksir Szybkości 200%

* 1102 - GM Eliksir Niewidzialności

* 1103 - GM Eliksir Metamorfozy: Przyciemienie

* 1104 - GM Eliksir Metamorfozy: Duch Bóg

* 1105 - GM Eliksir Niesmiertelności

* Ulepszanie:

* 919 - Tynktura Dalszego Istnienia

* 905 - Magiczny Eliksir Szczęścia

* 921 - Magiczny Eliksir Szczęścia 300%

* 913 - List mistrza

* 911 - Księga inspiracji

* 912 - Księga rzemiosła

* Eliksiry:

* 917 - 150% więcej ataku i 80% więcej obrony

* 1016 - Bańka na 5min

* 920 - Podwójna ilość otrzymywanych pieniędzy, za sprzedawanie rzeczy u NPCtów

* 900 - 50% więcej EXPa przez 30 dni

* 918 - 1.5x więcej EXPa za questy.

* 1313 - Drop zwiększony o 20% na 20min

* 1327 - Cukierek Hallowenowy

Lista cały czas będzie aktualizowana..

Oczywiście plusy należą sie do gracza wrboy1210 sam to pisał ja tylko zrobiłem ctrl + c ctrl +v

bo do subforum można wejść po ukończeniu 10postów.(jeśli się nie myle)

@Down

Ja nie chciałem + plus miał być dla wrboy'a on to napisał nie ja ja tylko skopiowałem :P

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

A i żeby nie pisać nowego tematu mam pytanie. Wiem ze dla was to głupie ale ja dopiero zaczynam w 4story xD Mam na jednym koncie dwie postacie i chce z jednej przekazać eq na drugie. Czy to możliwe? xD bo dwóch okien nie mogę otworzyć żeby przez 2 konto przekazać ponieważ wyskakuje jaki error. wiec czy jest to możliwe inaczej?

Tego problemu już nie ma ! :D

Opublikowano

odp została udzielona w temacie.

Tego problemu już nie ma !

cieszy mnie to.

closed

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...