Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

⚔️[S4+Custom] [Exp x5] [Drop 20] LostLand ||| START 24.05.2024 ||| ⚔️

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

LostLand S4 CUSTOM

LostLand

info.png

Witam, zapraszam do gry na serwerze LostLand.

To już trzecia edycja(cykl) serwera LostLand, poprzednia trwała od 01.09.2023 do 01.05.2024

W skrócie:  Niski EXP, brak webshopu, spoty mniejsze i większe (najlepsze spoty są w nieoczywistych miejscach i trzeba trochę poszukać), kilka ukrytych sklepów, bonus EXP w eventach, mapach PVP(arena) oraz w każdą sobotę od 10 rano (24h), w sklepach podstawowe sety, potiony i inne.

Maksymalnie pięć kont na jeden adres IP

Zakaz używania botów itp. (patrz regulamin na stronie)

Dostępna komenda /attack - potrzebny odpowiedni skill (koszt użycia komendy 100 000 zen)

Komenda /pick (bless, soul, chaos, life, zen) - automatyczne podnoszenie, tylko jedna rzecz (koszt użycia komendy 50 000 zen)

Serwer bez wbudowanego bota (brak helpera) - jeśli chcesz grać z użyciem botów to poszukaj serwera z nowszą wersją, w której są takie ułatwienia.

Poniżej podstawowe informacje na temat konfiguracji (dodatkowe informacje lub pytania na forum).

Serwer jest całkowicie bezpłatny i z takim zamysłem został stworzony - Jeśli nie odpowiada Ci regulamin lub ustawienia serwera to nie trać czasu i poszukaj sobie czegoś innego. 

To jest ukryta treść, proszę

config.png

Start : 24.05.2024, 20:00

Server working -  24/7

NO WEBSHOP , NO P2W
Exp: x5

Drop: 20%

Max Ip Connection: 5

MAX stats: 65 000

NON-PVP Map (PK off) : Lost Tower, Aida
PVP Map (PK on): Lorencia, Dungeon, Noria, Atlans, Tarkan, Icarus, CryWolf, Swamp of Calmness, Raklion
PVP+ Map (PK on + Outlaw off): Devias, Arena
Clear PK command - OFF

Bonus EXP : Events, Party, Every saturday 10 A.M (24h), PVP+ Map

Elf Soldier Buff: 220 lvl

Guild create : 200lvl

Dark Knight create: 1lvl
Dark Wizard create: 1lvl
Fairy Elf: 1lvl
Magic Gladiator create: 220lvl
Dark Lord create: 250lvl
Summoner: 1lvl

Max item level: +13+28

Jewel Of Soul: 60% (+25% Luck)
Jewel Of Life: 65%

Max Socket slot : 5 

eve.png

Events: Chaos Castle, Blood Castle, Devils Square, Kanturu Event, Illusion Temple, Raklion Event, CryWolf Event, Castle Siege, King of MU, PVP events
Invasion: Golden, White Wizard, Rabbits, Red Dragon, Skeleton King
Drop Event: Every day at 10 a.m. & 11 p.m. - Lorencia

qus.png

Na większości map znajdują się NPC u których możemy wykonywać questy polegające na zabiciu określonej liczy potworów lub znalezieniu i przyniesieniu danego przedmiotu.

Za questy otrzymujemy różne nagrody - jewele, zen, medale , boxy, exp, boosty do expa, wingi 2,5, wingi customowe i inne.

tree.png

Max master lvl: 150

1lvl = 1point

No skill tree for Summoner

Compensation for Summoner -more custom weapons and boost for statistics

reset.png

Reset: 400lvl, 50 000 000 zen
In game: /reset
Reward: stats stay, you go back to lvl 320

1 reset = 50 GOLD +5 CASH

2 resets = 100 GOLD + 5 CASH

3 resets = 150 GOLD + 5 CASH

4 resets = 200 GOLD + 5 CASH

5 resets = 250 GOLD + 5 CASH

6 resets = 300 GOLD + 5 CASH

7 resets = 350 GOLD + 5 CASH

8 resets = 400 GOLD + 5 CASH

9 resets = 450 GOLD + 5 CASH +10 PcPoint

10 resets = 500 GOLD + 5 CASH +20 PcPoint

11 resets = 550 GOLD + 5 CASH +30 PcPoint

12 resets = 600 GOLD + 5 CASH +40 PcPoint

13 resets = 650 GOLD + 5 CASH +50 PcPoint

14 resets = 700 GOLD + 5 CASH +50 PcPoint

15 resets = 750 GOLD + 5 CASH +50 PcPoint

16 resets = 800 GOLD + 5 CASH +50 PcPoint

17 resets = 850 GOLD + 5 CASH +50 PcPoint

18 resets = 900 GOLD + 5 CASH +50 PcPoint

19 resets = 950 GOLD + 5 CASH +50 PcPoint

20+ resets = 1000 GOLD + 5 CASH +50 PcPoint

Unlimited resets

Grand Reset: Not available in this cycle

com.png

Basic commands
/post - Post a message in global chat        
/s (points) - Add points in Strength            
/a (points) - Add points in Agility            
/v (points) - Add points in Vitality          
/e (points) - Add points in Energy                
/c (points) - Add points in Command
/reset - Reset
/attack - autoattack (cost = 100 000 zen)

/pick (bless, soul, chaos, life, zen) - auto pick items (cost = 50 000 zen)

curr.png

CASH/GOLD/PC POINT - currency
Reward for online time, events and killing bonus monsters

CASH - for VIP purchase, to use some commands
GOLD - Arena Shops, hidden shops
PC POINT - PC cafe point store ("D" in safe zone)

custom.png

links.png

Edytowane przez bsstefan
  • bsstefan zmienił(a) tytuł na ⚔️[S4+Custom] [Exp x5] [Drop 20] LostLand ||| START 24.05.2024 ||| ⚔️
Opublikowano

Jeśli ktoś ma ochotę wpaść na testy to serwer jest online . W środę (22.05) kasuję wszystkie postacie by serwer był gotowy na start. 

Opublikowano

Zobaczmy jak sie bedzie grało .  Ja wystartuje dopiero w sobote po 15.00.   Do zobaczenia.

5 expa dawno nie grałem na tak niskim expie

Opublikowano
6 godzin temu, SirKirgo napisał:

Zobaczmy jak sie bedzie grało .  Ja wystartuje dopiero w sobote po 15.00.   Do zobaczenia.

5 expa dawno nie grałem na tak niskim expie

Mam nadzieje, że frekwencja dopisze i będzie się dobrze grało. 

Na początku pewnie nie będzie lekko, ale później za walutę zdobytą w grze lub w niektórych questach można otrzymać:

-seale do expa na określony czas

-niektóre pety podnoszą  exp

-status VIP, który podnosi exp i drop

-w każdą sobotę +30%expa na 24h 

-w eventach : DS, BC jest lekko wyższy exp

-na arenie jest też lekko podniesiony exp, ale arena jest full pvp (można zabijać wszystkich bez konsekwencji)

za waluty można też kupić różne boxy, pety (nie tylko na exp) i inne. więc trzeba będzie rozsądnie wydawać zdobyte waluty (waluty zdobywamy za bycie online, zabijanie bossow, eventy: BC,DS i inne, a także glosowanie na serwer po zalogowaniu na stronie w zakładce VOTE) szczegółowe informacje na forum serwerowym

Opublikowano
28 minut temu, makumbaxxx napisał:

Konta wyczyszczone a to znaczy ze mozna nowe zakladac i czekac na start............ZAPRASZAM

Postacie zostały usunięte, ale konta pozostały. Jak ktoś miał konto na poprzedniej edycji to nie musi zakładać nowego - loginy i hasła bez zmian. 

Dodano nowy klient do działu download. 
Stary klient powinien tez działać, ale zalecam używanie nowego ze względu na drobne zmiany

Opublikowano
4 godziny temu, Talmud napisał:

rr 400 lvl i cofka do 380lvl ? nie lepiej zrobic cofke do 250-300lvl ?

Witam, 

Nic już nie będę zmieniał na dzień przed startem bo poszło już kilka zapowiedzi na różnych forach i chce by serwer wystartował z takimi ustawieniami jak w zapowiedziach, chociaż wcale nie mówię, że było by to złe rozwiązanie :)

Ta edycja ma być trudniejsza od poprzedniej i mieć swoje unikatowe ustawienia, a nie być kopią tysięcy serwerów, które w większości nastawione są na zarobek i resetowanie co kilka miesięcy. 

Mógł bym zrobić jak większość serwerów -  cofniecie do 0lvl, kasowanie statów i ileś tam punktów za reset, ale chce sprawdzić coś niestandardowego. Cofanie do 380lvl, a nie do 250-300 po to by wolniej wbić full staty i nie usuwanie statystyk by jednocześnie czuć cały czas progres postaci. - jak to się przyjmie ciężko powiedzieć, ale liczę na dobry odbiór. 

Gdyby jednak okazało się, że nie przemawia to do ludzi lub z jakiegoś powodu się nie sprawdza to rozważę pomysły od graczy, ale nie wcześniej jak kilka tygodni po starcie.

Mam nadzieję, że nie zniechęcają Cię takie ustawienia i zajrzysz chociaż sprawdzić jak się gra.

Pozdrawiam. 

Opublikowano

chwilowa przerwa w działaniu - problemy po stronie dostawcy serwera

19 minut temu, bsstefan napisał:

chwilowa przerwa w działaniu - problemy po stronie dostawcy serwera

już powinno być wszystko ok

Opublikowano

Dzieki za gre na serverze ale niestety koncze na nim gre. Ogolnie ustawienia bardzo fajne przyjemnie sie gra ale niestety admin ma totalnie wyjeb... w server nie raczy nawet wejsc na server zobaczyc czy wszystko ok

Opublikowano
11 minut temu, Talmud napisał:

Dzieki za gre na serverze ale niestety koncze na nim gre. Ogolnie ustawienia bardzo fajne przyjemnie sie gra ale niestety admin ma totalnie wyjeb... w server nie raczy nawet wejsc na server zobaczyc czy wszystko ok

Cześć,

Wybacz nie mam czasu ostatnio, zmiana pracy plus parę innych tematów się złożyło w jednym momencie.

Masz rację bo chyba z tydzień nie zaglądałem, ale jak są jakieś pilne tematy to trzeba na maila pisać :)

Zawsze możesz wrócić jak zmienisz zdanie :) Pozdrawiam

Opublikowano

na forum masz temat w propozycje warto przeczytac i tak samo z CS jak jest  zmiana ze cs odbywa sie w sobote a nie w niedziele to powinno byc jakies info kazdy myslal ze cs bedzie w niedziele a tu sie okazalo ze cs byl w sobote ^^

Opublikowano

Jeśli chodzi o CS to sprawdzę jutro bo dziś nie mam już dostępu do serwera. Co do tematu na forum to przed chwilą odpisałem na wszystko, jak chcesz pogadać na serwerze to będę jutro od 20 do  22 jakoś, a jak coś pilnie potrzebujesz to pisz na maila [email protected] :) . Miłego wieczoru ja musze kończyć na dziś.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Serwer bardzo fajnie skonfigurowany są komendy na auto expienie zbieranie kamieni itd. Jedynie co mnie mocno odstrasza to atlans i ds moby ja siegna cie lodem to niema mocy żeby puściło podobnie w devias. Rozmawialem z graczami i mówili że nawet przy full statach tak jest a to znaczy że Admin przegioł lub nie potrafi czegoś z tym zrobić. Obecnie gra kilku graczy niewiem 2 moze 4 zależy od dnia. To tyle .