Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hero Zero | Pliki serwerowe, dyskusja

polack90pol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Ostatnio oglądając dostępne privy na hero zero często widze że są serwery które mają mega nowe pliki, które są nawet z 2023, jak to jest możliwe i czy są gdzieś dostępne publicznie? Przesyłam film na yt, gdzie widać te pliki - swoją drogą ten serwer był popularny i działali tam łotrowie, kryjówka itp. https://www.youtube.com/watch?v=XqjcUZOhn9o

Nie był to serwer na ruffle, w takim razie jak to było zrobione?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nowe pliki HeroZero są eksportowane pod HTML5/WebAssembly/WebGL. W tym dziale jest temat odnośnie Ruffle, ale po to, aby odpalić stare pliki HZ, które były jeszcze na flashu.

Co do działania, wystarczy pogrzebać w kodzie, a że ten jest teraz w JavaScript (zaciemniony, flash też był, ale dało się odczytać łatwo co gdzie i jak było przetwarzane) to pisanie serwera może być trochę trudniejsze, ale wciąż się da.

Ja pisząc swoje pliki (pod flasha) na początku naśladowałem oficjalny serwer, tworzyłem nowe konta i zapisywałem sobie każdy request, a że requesty są w postaci JSON'a to nie problem odgadnąć mniej więcej co za co odpowiada.