Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem sieciowym w minecraft (i w sumie nie tylko)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio otworzyłem tu temat o problemie z grą, natomiast jako iż mam jeszcze jeden który chyba jest nawet jeszcze bardziej denerwujący to zamierzam się nim podzielić.
Problem polega na tym że raz na +/- godzinę mój komputer traci dostęp do internetu, jeśli to ważne to jest to spowodowane tym że mam podłączany kabel ethernet do wzmacniacza sygnału który ma problem dostania się do ruteru. Rozumiem czemu tak się dzieje i to nie tu widze problem, chodzi o to że kiedy już tracę internet na 1, maksymalnie 5 sekund to wyrzuca mnie z gry w minecrafcie (nie tylko w minecrafcie ale o tym zaraz opowiem) chodzi o to że jeżeli chcę z powrotem wrócić do gry to muszę najpierw poczekać aż serwer się zorientuje że mnie wyrzuciło, po czym mnie wyrzuci, po czym muszę jeszcze chwile poczekać bo oczywiście connection throttled, a potem dopiero mogę wejść i dowiedzieć się że umarłem w trakcie walki. Czy jest jakaś opcja w komputerze albo jakiś mod aby NIE wyrzucało mnie z serwera, ale abym po prostu dostawał laga? W sensie że gdyby już cos takiego mialo sie dziac to aby po prostu nikt sie nie ruszal, wiadomosci na chacie sie nie wyswietlaly i faktycznie moglo by mnie wyrzucic, ale po np 10 sekundach a nie 1 sekundzie po ktorej gdyby internet wrocil wszystko wracalo do normy ? Jezeli nie da sie czegos takiego zrobic na kliencie, to moze przynajmniej jest jakis tego typu plugin ktory moglbym wgrac na swoj prywatny serwer ze znajomymi ? Oczywiscie problem pojawia sie nie tylko w minecrafcie ale tez w innych grach, ale wiele jeszcze innych gier ma to ogarniete i nie wyrzuca za sekundowego laga, dlatego szukam sposobu na to ;/

fdgdfh.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Jeśli chodzi o prywatny serwer to bym wykorzystał parametr "player-idle-timeout" w pliku server.properties i ustawił go powiedzmy na wartość 1 (1 minuta bez aktywności zanim wyrzuci z serwera). Żródło minecraft wiki If non-zero, players are kicked from the server if they are idle for more than that many minutes.