Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema.

Nie wiem, czy jeszcze ktoś siedzi w temacie serwerów tego komunikatora, jednakże jeśli szukasz jakiejś darmowej alternatywy dla płatnych botów typu "ro-bot" to dobrze trafiłeś.

Jestem Piotrek i od 5 lat zajmuję się programowaniem aplikacji webowych w języku PHP. 
Dziś chciałbym przedstawić wam mój nowy, open-source'owy projekt który celuje w starych wyjadaczy/publiczne serwery TeamSpeak'a.

ts-app (bo tak się właśnie nazywa) jest aplikacją konsolową opartą o framework Laravel-Zero w języku PHP (wersja 8.3) - nie wykorzystuję tutaj przestarzałej klasy ts3admin.class.php.
Sam piszę implementację poprzez połączenie z telnet (może kiedyś ssh) oraz obsługuję TeamSpeak'owe eventy.

Aplikacja aktualnie jest na bardzo wczesnym etapie i co chwilę implementuje nowe rzeczy.

Aktualne funkcje, które działają to:

• WelcomeMessage
  • WelcomePoke
  • Clock
  • ClientsOnline
  • ServerName

Aplikację staram się pisać tak, aby pomieścić wszystko na jednej lub maksymalnie dwóch instancjach. Na pewno dojdzie do tego baza danych, proste cache'owanie itd.

Na ten moment zużycie jest bardzo malutkie aczkolwiek zobaczymy jak będzie to wyglądać na większym serwerze i większą ilością funkcji.

Link do repo:
https://github.com/WebXScripts/ts-app

Gdybyście mieli jakieś pomysły na funkcje lub usprawnienia to dajcie znać.

Edytowane przez WebXScripts
  • WebXScripts zmienił(a) tytuł na [BOT] ts-app / Darmowy bot na twój serwer TS3/5
  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć 
Walczysz z tematem czy odpuściłeś? 
Nie jestem zadowolony z DSC i cały czas używam TeamSpeak. 

Jak będziesz mieć chwilę odpisz.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 16.11.2024 o 02:44, iSebik napisał:

Cześć 
Walczysz z tematem czy odpuściłeś? 
Nie jestem zadowolony z DSC i cały czas używam TeamSpeak. 

Jak będziesz mieć chwilę odpisz.

Pozdrawiam

Hej, trochę zwlekałem.
Ostatnio sporo pracuję i trudno mi się zmobilizować, ale dziś miałem chwilę i coś mnie natchnęło, żeby zajrzeć na stronę TeamSpeaka. Chciałem sprawdzić, co słychać w temacie wersji 5, ale zamiast tego natknąłem się na informacje o TeamSpeak 6 i nowych plikach serwerowych, do których na razie nie ma wjazdu. Narazie czekam na dalszy rozwój sytuacji.

Zauważyłem też, że zainteresowanie projektem jest dosyć małe i nie jestem pewien, czy nadal warto wspierać trójkę.

Pozdro. 

• 4 miesiące temu...