Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak napisałem w tytule mam problem z citizensami na tabie a dokładniej to w miejscu gdzie mam ich sporo(na spawnie) na tab liście pokazują mi się puste luki, które pochodzą od npc z citiznesów. W configu niby to wyłączyłem ale nadal pojawiają się te luki. silnik paper-1.19.4 wersja pluginu Citizens-2.0.33-b3327. Wie ktoś może jak to naprawić?

Minecraft_ 1.19.4 - Gra wieloosobowa (serwer zewnętrzny) 25.02.2024 15_28_12.png

Opublikowano

Plugin znpcs nie ma tego problemu, jest też dużo wydajniejszy do citizensa. Radzę też zaktualizować silnik, wersja 1.19.4 ma parę publicznych luk w bezpieczeństwie które mogą zagrozić serwerowi.

Opublikowano

dzięki za porade.

lipa z tą wersją bo bym musiał pewnie z połowe pluginów wgrywać na nowo, ale na jaką wersje bys polecał zmienić?

Opublikowano (edytowane)

a aktualizacje pluginów to wystarczy podmienić sam plik .jar? i wtedy folder z configiem itp zostanie nienaruszony?

Edytowane przez Jaca5112
Opublikowano

Co do zasady tak, ale zawsze trzeba brać pod uwagę zmiany w danym pluginie, które mogą ew. wymagać większej lub mniejszej modyfikacji configa. Niektóre opcje mogą być już nieaktualne, a nowe które się pojawią - wymagać prawidłowego dostosowania do swoich potrzeb. Im większy plugin tym większe prawdopodobieństwo, że taka sytuacja wystąpi, więc nie możesz aktualizować na ślepo - trzeba czytać co dana aktualizacja wnosi.

Opublikowano

okej a z tym silnikiem to jak? bo rozumiem, żeby aktualizować pluginy kiedy wychodzą do nich update a jak mam silnik paper-1.19.4 i nie wychodzą do niego już update to co robić?

Opublikowano (edytowane)

okej, a mam jeszcze pytanie może wiesz jak zmienić napis jak gracz zabija innego gracza i jak zmienić napis dołączania i wychodzenia z serwera i jak zrobić te napisy dołączania i wychodzenia z serwera dla np. tylko vipów. mam essentialsa i luckpermsa do rang. z dołączaniem i wychodzeniem serwera chodzi mi o wiadomość globalną.

Edytowane przez Jaca5112