Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do PC, PS5 i Samsung DeX + KVM za 2000 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Szukam dla siebie monitora który sprawdzi się dla:

1. PC - a dokładniej służbowego laptopa na którym pracuję w CAD
  2. Samsung DeX - abym do przeglądania internetu i studiowania nie musiał korzystać z służbowego laptopa (nie posiadam już swojego PC, a możliwośći DeX w zupełności mi wystarczą)
  3. Playstation 5 - zakup planuję w późniejszym terminie, ale chcę aby monitor spełniał wszystkie warunki współpracy z tą konsolą. 

Z uwagi na pracę z kilkoma urządzeniami, chcę żeby przełączanie między nimi było jak najmniej kłopotliwe. Stąd celuję we wbudowany przełącznik KVM lub dokupienie go jako osobne urządzenie (też proszę o polecenie modeli). 

Swoje wymagania ustaliłem na:

• 27 cali
  • 1440p
  • min. 120 Hz
  • Budżet: 2000 PLN

Monitor używany głównie wieczorem, ale celuję w IPS. Do tej pory korzystam z ośmioletniego iiyama XU2490HS, cały czas się świetnie sprawuje, ale chcę się przesiąść na coś nowocześniejszego. Wpadł mi w oko polecany Dell G2724D, podobno matryca dobrze wypada pod względem kontrastu i ma mały ips glow. Czy w tym budżecie znajdę coś lepszego lub bardziej funkcjonalnego? Jeśli coś będzie warte ceny, moge rozważyć dopłatę. Gigabyte ma też ciekawe modele z KVM i wieloma złączami ale nie odnajduję się w ich hierarchii, które modele są nowe, stare, lepsze, gorsze.

Edytowane przez Lirnen

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

Bierz tego Della i dokup sobie przełącznik KVM - Unitek V306A. Monitory Gigabyte z przełącznikiem KVM obsługują tylko 2 urządzenia - poza tym mają trochę gorsze wsparcie dla PS5 niż Dell.