Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dość długiego czasu posiadam serwer minecraft z pluginem Multiverse z którym mam problem.

Posiadam 3 światy na serwerze 1. Normalny (world) 2. Normalny ale w którym gracze zbierają zasoby (rworld) 3. Nether (world_nether) (mam jeszcze 4 czyli End ale jego tutaj nie wliczam bo jest to potrzebne)

Problem pojawia się z Netherem (3) a więc jeśli gracz ze świata numer 1 zbuduje portal i przejdzie do niego stworzy się tam portal (to dość oczywiste) po wróceniu do portalu gracz wróci do portalu ze świata 1, w świecie 2 również istnieje możliwość tworzenia portali do netheru (3) ALE problem pojawia się kiedy chcemy wrócić do tego portalu, bo wtedy zamiast przenieść nas do świata numer 2 tam gdzie zrobiliśmy portal, przenosi nas na te same kordy ale w świecie 1 czego bym nie chciał.

Od razu piszę że jest to dla mnie zupełnie zrozumiałe i wiem czemu takie coś występuje, natomiast szukam sposobu na to aby tak się nie działo i aby portal utworzony ze świata 2 w netherze wracał również do świata 2. Pewnie niektórzy dali by odpowiedź abym zainstalował Multiverse Netherportals ale problem w tym pluginie jest taki że łączy on wszystkie portale a nie poszczególne dlatego szukam takiej odskoczni.

Wydaje mi się że takie rozwiązanie jest realne i widzę je na przykładzie np podejścia admina do portalu i wpisania komendy (przykładowo jakiegoś /portallink rworld), w przypadku kiedy ktoś samoistnie postawił by portal w Netherze i w niego wszedł prowadził by on do świata ustalonego w np configu albo po prostu do świata world

Mam nadzieję że coś takiego się znajdzie albo ktoś da jakiś pomysł jak to sensownie obejść, ponieważ na świecie world jest tylko jeden biom i gracze którzy tam budują chcą jednocześnie przyprowadzać tam zwierzęta przez portal ze świata 2 (co mogą robić do tej pory) ale również przemieszczać się szybko do np twierdzy w świecie 2 (w świecie 1 nie ma struktur)

fdgdfh.png

Opublikowano
W dniu 15.02.2024 o 19:20, danielwiezlak napisał:

Możliwości są dwie.
1. Zablokuj tworzenie portali w rworld albo;
2. stwórz świat rworld_nether

i tu i tu nie będzie to dobre rozwiązanie.
Potrzebuję połączenia świata world ze światem rworld tak aby gracze mogli brać ze świata rworld moby na świat world. Zablokowanie / stworzenie osobnego świata dla rworld zablokuje ten proces. A na świecie world nie pojawiają się wszystkie moby z gry (i nie da się zrobić by się pojawiały z przyczyn generatora) 

fdgdfh.png

Opublikowano

Każdy nether jest powiązany z JEDNYM zwykłym światem. Więc możliwości stworzenia w jednym netherze dwóch portali do dwóch różnych światów nie ma. Ewentualnie możesz jako administrator takie portale tworzyć ale zwykły gracz bez uprawnień tego zrobić nie będzie mógł, więc te portale będą w ustalonych przez Ciebie miejscach. Jeśli potrzebujesz z tym pomocy to odezwij się na discord danielwiezlak

Opublikowano

Właśnie chodzi mi o coś takiego, że np jakiś gracz budował by portal i mówił mi że chce go połączyć z innym światem a ja bym podchodził do tego portalu wpisywał jakąś komendę i to zmieniał.

Dodałem cię na discordzie w tej sprawie 

fdgdfh.png