Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy serwer Minecraft 24/7 z pluginami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Witam, chcę stworzyć serwer minecraft.

Musi on być darmowy, 24/7 oraz mieć możliwość wgrywania pluginów, datapacków i texturepacków.

Może to być zagraniczny hosting.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

4 godziny temu, Wojtekk2479 napisał:

Witam, chcę stworzyć serwer minecraft.

Musi on być darmowy, 24/7 oraz mieć możliwość wgrywania pluginów, datapacków i texturepacków.

Może to być zagraniczny hosting.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Sam nic nie mogę znaleźć

Opublikowano

Witam, szukam hostingu na serwer w  Minecraft.

Musi być 24/7, w pełni darmowy oraz ma mieć możliwość wgrywania pluginów, datapacków i texturepacków.

Nie musi być to polski hosting. Sam żadnego nie znalazłem. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Witaj,

ciężko będzie Ci znaleźć hosting, na którym faktycznie będzie można postawić sensownej jakości serwer minecraft 24/7 bez ograniczeń pluginowych czy silnikowych. Aktualnie takie najpopularniejsze to aternos, server pro, minehut, natomiast mają swoje ograniczenia. Oczywiście można pobawić się z oracle cloud, który posiada naprawdę dobrą maszynę za darmo, natomiast bardzo często występują w nim problemy z rejestracją (wszelkie fora są już zalane tymi problemami)

Osobiście polecałbym jednak zainwestować trochę i postawić serwer na jakimś tanim hostingu/vps, które można znaleźć do 20zł/msc (jest to dość mała kwota)

Opublikowano

Skoro się zarejestrowałeś to nie widzę powodu dla którego możesz mieć problem z zalogowaniem. Z prostszych w użyciu darmowych hostingów jest jeszcze magmanode, jednak jest dużo bardziej ograniczony.

Opublikowano

A falixnode? Kiedyś miałem na nim serwer i nawet był w miarę dobry tylko że pluginy mi na nim nie działały.

A w opisie pisali chyba że jest 24/7

Opublikowano

Trzymaj się z daleka od Oracle bo się zdziwisz pewnego dnia jak wielu naiwnych (pociągną ci kasę lub usuną instancję bez uprzedzenia).  I nie szukaj darmowych, wszystkomających i śmigających hostów bo nie ma już dawno czegoś takiego. Ilość serwerów urosła w postępie geometrycznym w ciągu paru lat, wymagania gry wzrosły, koszty hostingów wzrosły, nikt nie świadczy takich usług altruistycznie, zawsze jest jakiś haczyk jeśli nie płacisz. Uciułaj na prostego vpsa na początek, dogadaj się ze znajomymi i jazda, a nie kombinujesz jak koń pod górę, z góry skazując projekt na porażkę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...