Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 na maszynie wirtualnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Metin2 na maszynie wirtualnej tak jak w temacie próbowałem instalowania vmwarehardenedloader na mojej maszynie wirtualnej z win 11 i win 10 i teoretycznie gra się włącza ale nie łączy z serwerem jest ciągle Łączenie.. , przy innych poradnikach zalecających zmiane nazwy HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System i tam którejś linijki z vmware na nobox -1 to po uruchomieniu ponownym maszyny wartość zostaje zrestartowana do domyślnej, tak samo usuwanie wszelkich śladów z rejestru o nazwach vmware lub Virtual machine, zmiana nazwy komputera w maszynie virtualnej, zmiana adresu mac ogólnie mi się wyczerpały pomysły :V serwer pangeayt2 a błąd to this game cannot running on virtual machine czy jakoś tak :V ktoś coś? 

Opublikowano

@monsune okej szanuje twoje zdanie ale może ktoś ma jakiś pomysł bo udało się odpalić klienta tylko byłproblem z łączeniem 

Opublikowano

Jasne, rozumiem twoją determinację i niech się inni wypowiedzą. Ale muszę dodać, że ten "brak łączenia" to nie jest "tylko". To jest właśnie zabezpieczenie działające w praktyce po stronie serwera. Czyli technicznie rzecz biorąc łączysz się, ale tego nie widzisz, bo serwer blokuje ci IP od razu, trafiasz w czarną dziurę i masz "brak łączenia". Sam robiłem takie rzeczy pod inną grę żeby wyeliminować multiboxing, omijanie banów, itd. Robiło się szereg sprawdzeń po stronie klienta i wpuszczało jego IP tylko wtedy, gdy wszystko było ok. Nie posunę się do omówienia tego w szczegółach, ale uwierz mi - po prostu nie było na to sposobu. Oczywiście, teoretycznie możnaby to rozgryźć, ale potrzebny byłby mocny fachowiec z umiejętnością autentycznego crackowania kodu, sniffowania ruchu sieciowego (dodałem własne opcody i to po SSL-u), itp. więc raczej nie chwaliłby się publicznie ani społecznie sukcesem. Nie wiem czy tu jest też aż tak ciężko, ale już sam fakt, że serwer aktywnie cię zwala świadczy o tym, że ktoś tam coś potrafi i przemyślał ten mechanizm.

Opublikowano

@monsune No teraz rozumiem jak to działa dokładniej. Ale i tak mam nadzieję wiesz to tylko metin 😄 może ktoś coś wymyślił.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 29.08.2023 o 01:34, Indyv napisał:

Metin2 na maszynie wirtualnej tak jak w temacie próbowałem instalowania vmwarehardenedloader na mojej maszynie wirtualnej z win 11 i win 10 i teoretycznie gra się włącza ale nie łączy z serwerem jest ciągle Łączenie.. , przy innych poradnikach zalecających zmiane nazwy HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System i tam którejś linijki z vmware na nobox -1 to po uruchomieniu ponownym maszyny wartość zostaje zrestartowana do domyślnej, fnf tak samo usuwanie wszelkich śladów z rejestru o nazwach vmware lub Virtual machine, zmiana nazwy komputera w maszynie virtualnej, zmiana adresu mac ogólnie mi się wyczerpały pomysły :V serwer pangeayt2 a błąd to this game cannot running on virtual machine czy jakoś tak :V ktoś coś? 

Możesz wypróbować różne platformy wirtualizacji, takie jak VirtualBox lub Hyper-V. Mogą mieć różne sygnatury sprzętu wirtualnego, które mogą ominąć wykrywanie.