Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, pomozcie.

Próbuję zrozumieć dobrze jak działa wgrywanie modów. Używam forge.

Wgrałem plik z modami do .minecraft/mods oraz załadowałem go na serwerze.

Teraz kiedy na serwer wchodzi inny użytkownik to otrzymuje komende, że może wbić tylko przy użyciu forge. Czy tak jest zawsze, czy da się to jakoś obejść?

A druga sprawa - kiedy usunę plik z modami z serwera i chcę wejść na serwer to pokazuje mi się powiadomienie żeby usunąć plik z modami także z .minecraft/mods

Czy tak jest zawsze? Myślałem, że jak usunę z serwera to inni użytkownicy będą mogli normalnie grać a ja będę mógł korzystać z modów.

Pls pomóżcie:(

Opublikowano

Modyfikacje między klientem a serwerem muszą się stuprocentowo zgadzać (identyczne mody, identyczne wersje modów, identyczne configi modów) aby możliwe było dołączenie na taki serwer. Gdy dodajesz modyfikacje na serwer to każdy dołączający gracz także musi je u siebie zainstalować. Zarządzanie modyfikacjami znacząco ułatwia PrismLauncher, w którym możesz wyeksportować całą swoją paczkę do jednego, niewielkiego instalatora. Taki instalator może zostać potem szybko zaimportowany do każdego launchera, który wspiera format paczek Modrintha (czyli np. PrismLauncher).