Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem zodpaleniem gry.. zainstalowałem oficialnego launchera gry i próbowałem odpalić wersję 1.17.1 potem 1.16.5 potem 1.12.2 potem 1.8 i żadna z nich nie działała.. po kliknięciu "graj" launcher odrazu wyświetla komunikat: 

Cytat

Nastąpiła niespodziewana awaria gry przepraszamy za niedogodności 
Kod zakończenia:  -1073741819 

Bardzo proszę o pomoc, szukałem pomocy w internecie odinstalowywałem grę od nowa, aktualizowałem sterowniki i NIC! Dalej to samo proszę o pomoc!

GPU:  AMD Radeon HD 6770

CPU:  Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz
System: Windows 10 Home 22H2 64-bit

RAM: 8GB

Bardzo proszę o przeniesienie na odpowiedni dział - nie wiedziałem na jaki dać ;c

Opublikowano
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Przetestuj bez optifine na najnowszej wersji gry.

Działa, a jest opcja jakaś żebym mógł grać na zmodyfikowanej wersji gry?

Opublikowano

Optifine jest przestarzałym i niestabilnym modem, jako alternatywę warto użyć Fabrica. Jeśli nie chcesz bawić się w ręczne szukanie i instalowanie modów to możesz pobrać gotową paczkę podstawowych modyfikacji pod klienta. Aby zainstalować tą paczkę będziesz potrzebował launcher wspierający format Modrintha, np. PrismLauncher.

Opublikowano

Pierwsze słszę o tym PrismLauncher.. ale myślisz, że feather też da  radę?

19 godzin temu, Helios1993 napisał:

Optifine jest przestarzałym i niestabilnym modem, jako alternatywę warto użyć Fabrica. Jeśli nie chcesz bawić się w ręczne szukanie i instalowanie modów to możesz pobrać gotową paczkę podstawowych modyfikacji pod klienta. Aby zainstalować tą paczkę będziesz potrzebował launcher wspierający format Modrintha, np. PrismLauncher.

hej 🙂 Problem z kodem -805306369 powrócił na defaultowej wersji gry, wiesz co może być powodem?

Opublikowano
10 godzin temu, ogdrillowiec napisał:

Pierwsze słszę o tym PrismLauncher.. ale myślisz, że feather też da  radę?

Nie, feather nie wspiera formatu Modrintha. PrismLauncher jest forkiem (ulepszeniem) bardziej znanego launchera MultiMC, który przede wszystkim znacząco ułatwia zarządzanie modyfikacjami.

10 godzin temu, ogdrillowiec napisał:

Problem z kodem -805306369 powrócił na defaultowej wersji gry, wiesz co może być powodem?

Wyślij nowy latest.log od razu po crashu, tym razem wrzucony na mclo.gs (poprzedni też możesz tam wrzucić i edytować post żeby nie zaśmiecać tematu).

Opublikowano
21 godzin temu, Helios1993 napisał:

Nie, feather nie wspiera formatu Modrintha. PrismLauncher jest forkiem (ulepszeniem) bardziej znanego launchera MultiMC, który przede wszystkim znacząco ułatwia zarządzanie modyfikacjami.

Wyślij nowy latest.log od razu po crashu, tym razem wrzucony na mclo.gs (poprzedni też możesz tam wrzucić i edytować post żeby nie zaśmiecać tematu).

Okej! zaraz wyślę

https://mclo.gs/Vt24uTD

kurde nie wiem czemu tak, 10 minut gry i  wywala bez powodu z kodem zakonczenia -805306369 ;c

Opublikowano
W dniu 25.08.2023 o 20:25, Helios1993 napisał:

Ten log jest ucięty. Sprawdź czy w folderze crash-reports masz nowe pliki, a także poszukaj plików hs_err_pid w folderze .minecraft

wlasnie sa uciete wszystkie,  gdzie znajde ten folder crash-reports