Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świat z modami który działał poprawnie, nagle z niewiadomych przyczyn przestał się ładować!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem polega na tym że gram na minecraft 1.16.5 na następujących modach:

-ice and fire: Dragons

-jei

-citadel

-xeros minimap

-torohealth

I wszystko było okej i działało poprawnie do momentu kiedy włączyłam i stworzyłam nowy świat na wersji 1.19.4 BEZ MODÓW!!! bo uczyłam grać moja młodszą siostrę, ale kiedy chciałam ponownie odpalić minecraft 1.16.5 z wyżej wymienionymi modami to ten zamiast pokazywać wczytywanie terenu pokazywał zapisywanie świata a minecraft po chwili się krushował i wyskoczyło powiadomienie o tym że minecraft nie odpowiada. a w menu głównym (tam gdzie wyskakuje graj, wersje itd...) wyskoczyło że może to być spowodowane byt małą pamięcią przydzielona minecraftowi, i próbowałam wszelkich sposobów na zwiększenie tej pamięci lecz to nie pomagało. Odinstalowanie i zainstalowanie minecrafta też nic nie dało. Odpalałam jako administrator, klikałam w ustawieniech minecrafta na komputerze nie tych w grze opcje napraw, instalowałam nową jave I NIC!!! Na początku tez miałam taki problem z stworzeniem i graniem na świacie ale naprawiłam to poprzez nie samodzielne wpisywanie i instalowanie moda tylko przez wejście w link pod poradnikiem do instalacji i pobranie go z tam tond i się naprawiło, ale teraz nie działa nawet to. nie moge też wejsć na ten świat z normalnej wersji 1.16.5. A w razie czego to normalne tworzenie świata np.: na 1.19.4 działa normalnie. Ma któś pomysł jak to naprawić?

Jak coś to tworzenie świata normalnego bez modów na 1.16.5 też nie działa