Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile trzeba by stworzyć serwer metin2?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Zastanawiałem się ile trzeba kasy aby stworzyć serwer metin2? Czy jest tutaj jakaś osoba która ogarnia temat i jest w stanie udzielić informacji? 

Myślę nad stworzeniem jakiegoś projektu ale nie wiem czy warto bo nie patrzałbym na zarobek aczkolwiek nie chce też dużo wtopić 😄 Z góry dzięki za info 😄

PS, jeżeli jest tu ktoś kto ogarnia temat i chciałby pomóc to zapraszam do kontaktu.

Opublikowano

W sumie niewiele tak naprawdę, w zależności od tego jakie posiadasz talenty i wiedzę. Największy problem to reklama. Aczkolwiek wiem, że zaraz posypią się opinie, że bzdury piszę i że bez parudziesięciu tysięcy nie ma co myśleć o tym nawet.

Opublikowano
W dniu 20.04.2023 o 09:50, monsune napisał:

W sumie niewiele tak naprawdę, w zależności od tego jakie posiadasz talenty i wiedzę. Największy problem to reklama. Aczkolwiek wiem, że zaraz posypią się opinie, że bzdury piszę i że bez parudziesięciu tysięcy nie ma co myśleć o tym nawet.

Hej,

Też tak myślę, aczkolwiek w budżet chciałbym dodać osobę tworzącą ten serwer 😄 Zastanawiałem się czy w 10k dam rade ogarnąć temat z jakąś tam reklamą 😄

Opublikowano

Popytaj YTberów ile biorą za jeden filmik z serwera, bo jakiś czas temu te kwoty sięgały nawet 300-500 zł za odcinek.
sporo też zależy od tego. czy chcesz kupić nowe modele/mapy, czy korzystać z darmowych/wyciągniętych z klientów.
Sama oprawa graficzna serwera potrafi kosztować ładnych kilka tysięcy zł.