Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, zedytowałem config essentialsa i przy restrcie serwera wyskoczył mi taki błąd: Zamieszczam również sam config (musiałem w pdf bo txt nie chciał przejść), i tutaj się pojawia wielka prośba, mógłby ktoś spojrzeć na to i mi powiedzieć co zepsułem? Mam zainstalowane dodatki essentialsa: Protect, Antibuild, Spawn, Chat oraz inne pluginy: AuthMe, Vault, StoneDrop, LuckPerms. Wersja MC to 1.16.5 a silnik to Spigot 1.16.5. 

[21:46:37]   [ERROR]: The file plugins/Essentials/config.yml is broken, it has been renamed to /data/plugins/Essentials/config.yml.broken.1680723997767
com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.error.YAMLException: java.nio.charset.MalformedInputException: Input length = 1
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.reader.StreamReader.update(StreamReader.java:211) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.reader.StreamReader.ensureEnoughData(StreamReader.java:169) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.reader.StreamReader.prefix(StreamReader.java:141) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.yaml.ConfigurateScanner.scanPlainSpaces(ConfigurateScanner.java:2054) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.yaml.ConfigurateScanner.scanPlain(ConfigurateScanner.java:2031) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.yaml.ConfigurateScanner.fetchPlain(ConfigurateScanner.java:1073) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.yaml.ConfigurateScanner.fetchMoreTokens(ConfigurateScanner.java:428) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.yaml.ConfigurateScanner.checkToken(ConfigurateScanner.java:256) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.parser.ParserImpl$ParseBlockMappingValue.produce(ParserImpl.java:694) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.parser.ParserImpl.peekEvent(ParserImpl.java:185) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.comments.CommentEventsCollector$1.peek(CommentEventsCollector.java:57) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.comments.CommentEventsCollector$1.peek(CommentEventsCollector.java:43) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.comments.CommentEventsCollector.collectEvents(CommentEventsCollector.java:136) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.comments.CommentEventsCollector.collectEvents(CommentEventsCollector.java:116) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.composeScalarNode(Composer.java:239) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.composeNode(Composer.java:208) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.composeKeyNode(Composer.java:347) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.composeMappingChildren(Composer.java:332) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.composeMappingNode(Composer.java:311) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.composeNode(Composer.java:212) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.composeValueNode(Composer.java:357) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.composeMappingChildren(Composer.java:336) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.composeMappingNode(Composer.java:311) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.composeNode(Composer.java:212) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.getNode(Composer.java:134) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.composer.Composer.getSingleNode(Composer.java:160) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.constructor.BaseConstructor.getSingleData(BaseConstructor.java:184) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.yaml.ConfigurateYaml.loadConfigurate(ConfigurateYaml.java:39) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.yaml.YamlConfigurationLoader.loadInternal(YamlConfigurationLoader.java:158) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.yaml.YamlConfigurationLoader.loadInternal(YamlConfigurationLoader.java:42) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.loader.AbstractConfigurationLoader.load(AbstractConfigurationLoader.java:155) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.loader.AbstractConfigurationLoader.load(AbstractConfigurationLoader.java:63) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.libs.configurate.loader.ConfigurationLoader.load(ConfigurationLoader.java:56) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.config.EssentialsConfiguration.load(EssentialsConfiguration.java:389) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.Settings.reloadConfig(Settings.java:657) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.Settings.(Settings.java:143) ~[?:?]
at com.earth2me.essentials.Essentials.onEnable(Essentials.java:303) ~[?:?]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:263) ~[spigot_server-1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:342) ~[spigot_server-1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:480) ~[spigot_server-1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_16_R3.CraftServer.enablePlugin(CraftServer.java:492) ~[spigot_server-1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_16_R3.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:406) ~[spigot_server-1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at net.minecraft.server.v1_16_R3.MinecraftServer.loadWorld(MinecraftServer.java:554) ~[spigot_server-1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at net.minecraft.server.v1_16_R3.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:257) ~[spigot_server-1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at net.minecraft.server.v1_16_R3.MinecraftServer.w(MinecraftServer.java:928) ~[spigot_server-1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at net.minecraft.server.v1_16_R3.MinecraftServer.lambda$0(MinecraftServer.java:273) ~[spigot_server-1.16.5.jar:3096-Spigot-9fb885e-296df56]
at java.lang.Thread.run(Thread.java:748) [?:1.8.0_212]
Caused by: java.nio.charset.MalformedInputException: Input length = 1
at java.nio.charset.CoderResult.throwException(CoderResult.java:281) ~[?:1.8.0_212]
at sun.nio.cs.StreamDecoder.implRead(StreamDecoder.java:339) ~[?:1.8.0_212]
at sun.nio.cs.StreamDecoder.read(StreamDecoder.java:178) ~[?:1.8.0_212]
at java.io.InputStreamReader.read(InputStreamReader.java:184) ~[?:1.8.0_212]
at java.io.BufferedReader.fill(BufferedReader.java:161) ~[?:1.8.0_212]
at java.io.BufferedReader.read1(BufferedReader.java:212) ~[?:1.8.0_212]
at java.io.BufferedReader.read(BufferedReader.java:286) ~[?:1.8.0_212]
at com.earth2me.essentials.libs.snakeyaml.reader.StreamReader.update(StreamReader.java:176) ~[?:?]
... 46 more

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

[ERROR]: The file plugins/Essentials/config.yml is broken, it has been renamed to /data/plugins/Essentials/config.yml.broken.1680723997767

Wygląda na to, że plik konfiguracyjny Essentials w twoim serwerze Minecraft jest uszkodzony. Plugin Essentials utworzył plik .broken, aby zachować oryginalną kopię pliku konfiguracyjnego i uniknąć utraty danych.

Aby naprawić ten błąd, musisz usunąć plik uszkodzonej konfiguracji i zrestartować serwer, aby Essentials mógł utworzyć nowy, czysty plik konfiguracyjny.
Oto jak to zrobić:

1.Zaloguj się do panelu zarządzania serwerem lub FTP i przejdź do katalogu plugins/Essentials na serwerze.

2.Znajdź plik config.yml.broken.1680723997767 i usuń go.

3.Zrestartuj serwer Minecraft, aby Essentials mógł utworzyć nowy plik konfiguracyjny.

Jeśli problem nadal występuje, możesz spróbować odinstalować i ponownie zainstalować plugin Essentials lub skontaktować się z deweloperami pluginu w celu uzyskania pomocy.

DC: Aloha#4993
Minecraft: EzOro.pl

Opublikowano
6 godzin temu, prolog1995 napisał:

[ERROR]: The file plugins/Essentials/config.yml is broken, it has been renamed to /data/plugins/Essentials/config.yml.broken.1680723997767

Wygląda na to, że plik konfiguracyjny Essentials w twoim serwerze Minecraft jest uszkodzony. Plugin Essentials utworzył plik .broken, aby zachować oryginalną kopię pliku konfiguracyjnego i uniknąć utraty danych.

Aby naprawić ten błąd, musisz usunąć plik uszkodzonej konfiguracji i zrestartować serwer, aby Essentials mógł utworzyć nowy, czysty plik konfiguracyjny.
Oto jak to zrobić:

1.Zaloguj się do panelu zarządzania serwerem lub FTP i przejdź do katalogu plugins/Essentials na serwerze.

2.Znajdź plik config.yml.broken.1680723997767 i usuń go.

3.Zrestartuj serwer Minecraft, aby Essentials mógł utworzyć nowy plik konfiguracyjny.

Jeśli problem nadal występuje, możesz spróbować odinstalować i ponownie zainstalować plugin Essentials lub skontaktować się z deweloperami pluginu w celu uzyskania pomocy.

bardziej mi chodzi o naprawe tego pliku bo na ten config poswiecilem troche czasu, chyba ze juz nie da sie go naprawic to wtedy inna sprawa

Opublikowano

Nie bardzo mam czas oglądać cały ten config ale możesz wkleić to w jakiś program do pisania pluginów i tam powinno Ci podkreślić na czerwono to co jest źle. Bo to może być po prostu gdzieś brak spacji lub jedna za dużo spacja itp. Ja kiedyś zapomniałem znaczka " ` " i było podobnie więc raczej jest szansa to naprawić 😜 

DC: Aloha#4993
Minecraft: EzOro.pl

Opublikowano
22 godziny temu, prolog1995 napisał:

Nie bardzo mam czas oglądać cały ten config ale możesz wkleić to w jakiś program do pisania pluginów i tam powinno Ci podkreślić na czerwono to co jest źle. Bo to może być po prostu gdzieś brak spacji lub jedna za dużo spacja itp. Ja kiedyś zapomniałem znaczka " ` " i było podobnie więc raczej jest szansa to naprawić 😜 

Dzięki wielkie za pomoc, poradziłem sobie 😉