Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

mam problem bo ustawiłem komende time set day i night na tabliczce na moim spawnie za 1000$ tylko nie wiem jaką flagę dać na region żeby gracze mogli korzystać z tego 

ja używam: WorldGuard, Essentials X i inne ale to mało istotne 

Opublikowano

Jeśli korzystasz z pluginu PermissionsEx, możesz nadać uprawnienia dla regionu, dodając prefix 'region.' do nazwy regionu, a następnie dodając uprawnienia 'essentials.time.day' i 'essentials.time.night'. Przykładowo, jeśli region nazywa się "spawn", należy nadać uprawnienia "region.spawn.essentials.time.day" oraz "region.spawn.essentials.time.night".

DC: Aloha#4993
Minecraft: EzOro.pl

Opublikowano

Permisje zostają niezmienne więc zrób tak i w luckyperms. 
Pamiętaj aby dodać flagę "use" do regionu, musisz użyć polecenia /rg flag [region] use allow. ( /rg flag [nazwa_regionu] use allow )
Po dodaniu tej flagi, gracze będą mogli używać komendy /time set day lub /time set night na tabliczce wewnątrz regionu.

Opublikowano
12 godzin temu, DragonXD11 napisał:

a normalnie komendą też będą mogli używać /time set day/night?

Tak.

Opublikowano

Jeśli nic nie wyskakuje to tabliczka chyba jest źle zrobiona i nie działa poprawnie.. Sprawdź czy wszystko co potrzebne do działania tego masz oraz jest dobrze skonfigurowane wszystko.

Opublikowano

No to brakuje na 100% permisji lub flagi jakiejś.. Sprawdź dokładnie czy gracze mają wszystkie potrzebne permisje o których była mowa wcześniej i czy flagi na regionie też są odpowiednio ustawione. Ewentualnie wymień mi jeszcze wszystkie pluginy jakie posiadasz bo może któryś koliduje z tabliczkami. 

Opublikowano

AntiJoinBot*, ArmorStandAdjustor, AuctionHouse, BasicCommands, BetterShulkerBoxes, BlockEffects, ChatSpam, DiscordSRV, EconomyShopGUI, Essentials, EssentialsChat, ExcellentCrates, FancyBags, FreedomChat, GSit, HolographicDisplays, Images, LoginSecurity*, LuckPerms, McListpl*, MOTD, NexEngine, NoCheatPlus, ntdLuckyBlock, Orebfuscator, PlaceholderAPI, PlayerNPC, ProtectionStones, ProtocolLib, PvPManager, SetSpawn, SkinsRestorer, SklepMC*, SternalBoard, TAB, Vault, ViaBackwards, ViaVersion, Vouchers, WildTools, WorldBorder, WorldEdit, WorldGuard pluginy flaga use jest a tą permisję dałem i nie działało

Opublikowano

A Ty czasem nie masz ustawionego spawn protect? Bo ta tabliczka jest na spawnie tak? W konfiguracji na stronie serwera sprawdź czy nie masz nigdzie zablokowanego spawnu jak tak to go odblokuj i sprawdź może problem zniknie. 

Opublikowano

Nie tylko tam, sprawdź wszędzie gdzie są możliwe ustawienia ochrony spawnu. Pare lat temu jak bawiłem się na Aternosach w tworzenia serwerów miałem podobną sytuację z Enderchestami na spawnie nic nie pisało a uprawnienia były. Okazało się że właśnie na stronie Aternosa było spawnprotect na 10 ustawione co blokowało otwieranie na spawnie EC. Dlatego bardzo możliwe że masz ten sam problem.

Opublikowano

też miałem kiedyś ten problem dokładnie ten sam co opisujesz i od tamtego spawn protect zawsze mam wyłączony

Opublikowano

Hmmm no to już nie wiem za bardzo może sprawdź czy coś pisze w konsoli podczas gdy gracz klika na tabliczkę może tam coś będzie pisało..