Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, po 2 latach myślę nad wymianą laptopa na coś mocniejszego, lub odświeżeniem aktualnego.

Aktualny sprzęt: https://www.x-kom.pl/p/636884-notebook-laptop-156-hp-pavilion-gaming-i5-10300h-8gb-512-gtx1660ti-144hz.html

Dołożyłem do niego ram do 16GB (2x8GB jakieś szybkie).

Używam go do grania w fife, czasem jakiejś gry prostej, czy wiedźmina, ale pewnie będę też grał w najnowsze tytuły okazyjnie.

Zastanawiam się czy jest sens go sprzedać za te 2,5-3k i kupić coś za 5-6k i mieć znowu spokój na 2-3 lata?

Aktualnie mi w miarę wystarcza, ale wolałbym coś lżejszego, bez gamingowego wyglądu itp. Ale żeby miało porządne bebechy. 

Wymagania: USB-C (podłączam monitory po nim), wejście HDMI (do telewizora), SSD 512-1000GB (mogę też do włożyć samemu), 16GB ramu, systemu nie potrzebuje, wolałbym i7 niż i5 lub AMD (mam służbowego laptopa z R9 5890 (czy coś tam 8/16 rdzeni i działa nieźle, więc może coś podobnego), no i grafika, gdzie nie będę się przejmował niczym. MUSI BYĆ NUMPAD I PODŚWIETLENIE.

Wypadłem całkowicie z obiegu, więc liczę na pomoc. Tylko nowy sprzęt na fakturę (poluję na promocje, więc nie mam parcia na kupno na już, mogę poczekać).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."