Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6EP3] [x15-x10] [LONGTERM] FENIX - wstępna zapowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Fefe2137 napisał:

Z przyjemnością wpadnę, w końcu coś - co wygląda solidnie 🙂
Trzymam kciuki!

hehe, świeże konto - ciśnie jedną publikacje a drugiej słodzi 🙂 hahaha 

Co za farmazon  🙂 

Opublikowano

Kiedy rusza testy bo wyglada fajnie.

Po kilkunastu latach zaczolem znowu grac w muonline obecnie gram na innym serwerze ale z ciekawoscia pogram na tym system resetow zupelnie nieznany dla mnie ------- sporo sie zmienilo przez te lata.

• Cinu. zmienił(a) tytuł na [S6EP3 DOWNGRADE] [x15-x10] FENIX - wstępna zapowiedź
Opublikowano
W dniu 26.02.2023 o 13:20, Bubu007 napisał:

hehe, świeże konto - ciśnie jedną publikacje a drugiej słodzi 🙂 hahaha 

Co za farmazon  🙂 

To zgłoś ten farmazon moderacji

W dniu 26.02.2023 o 13:34, dupa1000 napisał:

Kiedy rusza testy bo wyglada fajnie.

Po kilkunastu latach zaczolem znowu grac w muonline obecnie gram na innym serwerze ale z ciekawoscia pogram na tym system resetow zupelnie nieznany dla mnie ------- sporo sie zmienilo przez te lata.

Testy ruszają w marcu. System resetów wzorowany na starym x-worldzie, z kilkoma zmianami

Zapowiedź została troszeczkę zaktualizowana

Zapraszam do śledzenia projektu na discordzie https://discord.com/invite/AHYVwpzPdn

Opublikowano

Cinu jestes totalny tuman pisze ze gram gdzie indziej a ze dawno niegralem to nowosci mnie interesuja.  Popros Boga o wnikliwosci intelekt ktorgo Ci naiwyraziej brak.

• Cinu. zmienił(a) tytuł na [S6EP3] [x15-x10] FENIX - wstępna zapowiedź
Opublikowano

Wspólnie z graczami podjęliśmy decyzję o nie robieniu żadnych downgrade-ów, więc serwer będzie od startu działać na wersji S6EP3 ze wszystkimi eventami, postaciami i przedmiotami. Niebawem więcej informacji co do testów, zapraszam do śledzenia discorda - https://discord.com/invite/AHYVwpzPdn

Opublikowano

Odkąd gram w MU czyli od 2003r, nie widziałem tak dopracowanej publikacji, która zawiera każdy szczegół, każdą ważną informację dot. ustawień, dropu, systemu resetów itd 👌
Szacunek za poświęcony czas, dodanie każdego zdjęcia, opisu! 👏

Na pewno zawitam na serwerze 💪

• Cinu. zmienił(a) tytuł na [S6EP3] [x15-x10] [LONGTERM] FENIX - wstępna zapowiedź
Opublikowano

Wyjebałbym tego fenka do kupienia za złotówki a zwiększył cenę vipa np. Do 50zl/msc. Wyszłoby lepiej dla balansu żeby ludzie sami sobie prali te fenki. A wyższa cena VIP zniwelowałaby Ci stratę przychodu z fenków. Gracze mu to i tak w większości same stare rowery więc i 5 dyszek na zajebistym serwie za vipa to myślę że jest na każdą kieszeń 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych! 😊

Po świętach podamy konkretne info co do testów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Hej...trochę czasu minęło :s

Krótkie podsumowanie co się wydarzyło jeżeli chodzi o projekt fenix.

1. Nadal trzymamy się planu - start w 2023 jest pewny, ale aktualnie jest na to za ciepło. Wbrew pozorom cieszę się że nie wystartowaliśmy wcześniej (nie mówiąć nawet o testach), oszczędziłem sobie kupę nerwów (głównie punkt 2, ale sporo jeszcze tego wyszło w trakcie).

2. Z przymusu musiałem zmienić hosting strony www, aktualnie serwer jak i strona stoją na stabilnych maszynach w Warszawie i już raczej bez zmian usługodawcy, ponieważ i tak ~90% graczy będzie z PL. Zmiana lokalizacji na np. Francję wiązałaby się również ze zmianą licencji na anticheat, szkoda wydawać te kilkaset złotych dla odrobinę mniejszego pingu dla garstki zagranicznych graczy.

3. Zainstalowałem forum ips, docelowo głównym środkiem komunikacji i tak będzie discord, ale kilka ficzerów z forum zostanie wykorzystanych do lepszej organizacji tego bałaganu, nic mnie to nie kosztuje, a szkoda żeby się zmarnowało.

4. Dzisiaj zainstalowałem aplikację która wyświetla aktualny status wszystkich najważniejszych usług fenixa - https://status.fenixmu.pl/ jeżeli coś padnie to szybko się o tym dowiemy na discordzie 😉

Niebawem więcej informacji (jeszcze w tym miesiącu 😛 )

Standardowo, zapraszam do śledzenia projektu, propozycje baaardzo mile widziane https://discord.com/invite/AHYVwpzPdn mogą być również tutaj w temacie lub na PW.

Miłej niedzieli bożej, hej!

Edytowane przez Cinu.
poprawa linku
Opublikowano

Witam,

kiedy planowany start testów ? 🙂 

Dobrze jakby potrwały z 3 miesiące przed startem tak aby wszystko dopracować. 

Opublikowano

Witam, 

jeżeli serwer wystartuje i będzie tak dopracowany jak prezentacja to będzie to prawdopodobnie najlepszy serwer polski od bardzo długiego czasu. 
Trzymam kciuki za to by wystartował, serwer i jego ustawienia przywołują wspomnienia z przed 10 lat. 
Super. 
Pozdrawiam 

Opublikowano
W dniu 20.06.2023 o 12:20, Bosssik napisał:

Witam,

kiedy planowany start testów ? 🙂 

Dobrze jakby potrwały z 3 miesiące przed startem tak aby wszystko dopracować. 

Testy będą w lipcu i będą trwać przynajmniej te 3 miesiące, przy okazji zakupi się reklamę na fb, może ktoś jeszcze taką konfiguracją się znajdzie.

W dniu 22.06.2023 o 16:38, Inarius napisał:

Witam, 

jeżeli serwer wystartuje i będzie tak dopracowany jak prezentacja to będzie to prawdopodobnie najlepszy serwer polski od bardzo długiego czasu. 
Trzymam kciuki za to by wystartował, serwer i jego ustawienia przywołują wspomnienia z przed 10 lat. 
Super. 
Pozdrawiam 

Dziękuję, starałem się, ale i tak jeszcze wiele rzeczy nie jest zawarte w tej publikacji.

Niestety, bardzo mało jest jakichkolwiek propozycji czy też jakiejś krytyki co do ustawień, czy według Ciebie jest coś do zmiany?

Opublikowano
15 godzin temu, Cinu. napisał:

Testy będą w lipcu i będą trwać przynajmniej te 3 miesiące, przy okazji zakupi się reklamę na fb, może ktoś jeszcze taką konfiguracją się znajdzie.

Dziękuję, starałem się, ale i tak jeszcze wiele rzeczy nie jest zawarte w tej publikacji.

Niestety, bardzo mało jest jakichkolwiek propozycji czy też jakiejś krytyki co do ustawień, czy według Ciebie jest coś do zmiany?

Niestety ciężko mi cokolwiek napisać, nie będąc na serwerze.

Serwer na "papierze" wygląda bardzo dobrze, wszystkie niedociągnięcia wychodzą w trakcie testów.

Myślę, że wszystkie propozycje zmian, poprawy będą dopiero po starcie testów. 

Dla mnie serwer wygląda bardzo dobrze i nie zmieniłbym nic.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

gd1IySl.png

Buffy Elfa działają TYLKO na mapie gdzie odbywa się Castle Siege, zatem Energy Elf jest bezużyteczny na spotach!

Elf może w każdej chwili zresetować swoje statystyki, więc po wspieraniu swojej gildii na Castle Siege możecie wrócić do normalnego bicia - expienia używając statystyki Agility!

Aby zresetować swoje statystyki, należy udać się do NPC w Norii.

1zebIIc.png

Podsumówując - ENERGY ELF NIE JEST WYMAGANY DO EXPIENIA, NIC NIE STOI NA PRZESZKODZIE ŻEBY STWORZYĆ INNĄ POSTAĆ!

(PRZYPOMINAM ŻE LIMIT KONT TO 2 NA IP/PC)

!!!NALEŻY PAMIĘTAĆ ŻE NA CASTLE SIEGE BUFFY DZIAŁAJĄ I SĄ NAPRAWDĘ UŻYTECZNE!!!

Opublikowano

Polecam wejść na serwer i potestować. 

Do startu są minimum 3 miesiące, start planowany na jesieni.

Im więcej Nas będzie testować tym lepiej będzie dopracowany serwer 🙂