Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, Mam problem VPS, Ubuntu 20.04 i posiadam 2 serwery jeden na 1.8.8 drugi 1.13.1 kiedy zainstalowałem jave 8 a następnie jave 11 to nie działają serwery jak mam oddzielić jave pod serwery?

Opublikowano

Zalecam zaktualizować wszystko do najnowszej wersji: system, silniki serwerów oraz javę. Korzystanie ze starych wersji oznacza dużo mniej możliwości oraz sporo poważnych luk w bezpieczeństwie, w przypadku używanych przez ciebie wersji nawet log4shell (możliwość wykonywania dowolnego kodu na twojej maszynie w sposób na tyle prosty, że nawet 12-latek sobie poradzi). Co do samego pytania - w komendzie startującej serwer zamiast początkowego 'java' musisz podać pełną ścieżkę do pliku uruchamiającego javę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Zalecam zaktualizować wszystko do najnowszej wersji: system, silniki serwerów oraz javę. Korzystanie ze starych wersji oznacza dużo mniej możliwości oraz sporo poważnych luk w bezpieczeństwie, w przypadku używanych przez ciebie wersji nawet log4shell (możliwość wykonywania dowolnego kodu na twojej maszynie w sposób na tyle prosty, że nawet 12-latek sobie poradzi). Co do samego pytania - w komendzie startującej serwer zamiast początkowego 'java' musisz podać pełną ścieżkę do pliku uruchamiającego javę.

Jak to ma być mniej więcej ścieżka, Zakupiony VPS ma tylko wersje 20.04 lub niższe większych niema, dodatkowo aktualizowałem tego vps ale niestety nie wiem jak poradzić sobie z dwoma javami. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.02.2023 o 03:17, PoderKid napisał:

Jak to ma być mniej więcej ścieżka, Zakupiony VPS ma tylko wersje 20.04 lub niższe większych niema, dodatkowo aktualizowałem tego vps ale niestety nie wiem jak poradzić sobie z dwoma javami. 

zawsze możesz zainstalować na nim panel https://pterodactyl.io będzie ci łatwiej zarządzać  serwerami i inne jak będziesz potrzebować pomocy z panel to mogę ci pomóc zainstalować ale to na prv 

Edytowane przez SaKePl