Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przenieść ekwipunek wszystkich graczy premium na loginy non-premium po tym jak zmieniłem online mode na false?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niechcący wystartowałem mój serwer minecraft z premium i chciałbym go teraz zmienić na non premium. Przeniesienie przedmiotów przez wsadzenie ich do skrzynek nie wchodzi w grę bo mam dość dużo graczy tam bo jest to serwer publiczny. I czy jest jakiś sposób żeby zrobić to jakimś pluginem, skryptem, plikami czy czymś innym? Naprawdę bardzo by mi się przydało.

Opublikowano

Musiałbyś ręcznie podmieniać każde uuid online na to offline w plikach serwera. Lepszą opcją jest wprowadzenie autoryzacji hybrydowej - gracze z zakupioną grą będą logowani poprzez serwery microsoftu, a piraci będą wpisywać komendę. W ten sposób używane będą oba rodzaje uuid. Autoryzację hybrydową możesz wprowadzić pluginami fastlogin (pojedynczy serwer) lub limboauth/librepremium (sieć serwerów).

Opublikowano

17 godzin temu, Helios1993 napisał:

Musiałbyś ręcznie podmieniać każde uuid online na to offline w plikach serwera. Lepszą opcją jest wprowadzenie autoryzacji hybrydowej - gracze z zakupioną grą będą logowani poprzez serwery microsoftu, a piraci będą wpisywać komendę. W ten sposób używane będą oba rodzaje uuid. Autoryzację hybrydową możesz wprowadzić pluginami fastlogin (pojedynczy serwer) lub limboauth/librepremium (sieć serwerów).

Fastlogin jest podobno dawno nieaktualizowany, a ja mam już plugin na autoryzacje ultraauth. Więc jeśli masz coś co by działało do tego pluginu to byłoby super - ja nic nie znalazłem.