Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ostatnio zacząłem grać ze znajomymi na modach ale hostingi serwerów średnio wyrabiają na 5 osób z modami około 160 modów. Chciałem się przenieść na serwer vps ale nie mam pomysłu jaki żeby uciągnął serwert beż lagow jak będzie około 300 kodów i 5 osób 

Kontakt dc: Demek#1343

Opublikowano (edytowane)

Było już i to niedawno. Doradziłem komuś rozwiązanie i o ile mi wiadomo - jest zadowolony. Poszukaj trochę.

A właściwie to dam ci namiar od razu bo sam się tego trochę naszukałem teraz:

Przy czym jak widać pewne koszty są (choć cena bdb jak na te parametry). I jak poczytasz tematy w tamtym dziale to będziesz wiedział, że te wszystkie bieda hostingi za 15-20-30zł/mc to zwykłe ściemy z których za chwilę będziesz uciekał bo kompletnie nie trzymają parametrów. Jeżeli mody to musisz mieć VPS-a i to porządnego, z dużym ramem, jak wyżej. Sporo polecałem też OVH do niedawna, ale troszkę jakby się zatrzymali w rozwoju, podnieśli ceny w dodatku, więc na razie sugerowałbym powyższego Hetznera.

W razie problemów z konfiguracją zapraszam wstępnie na PW, jestem w stanie pomóc.

Edytowane przez monsune
Opublikowano

Dobrym wyborem będzie pakiet 8gb/2t od blooma lub pufferfisha. Jest też szansa, że po pregenie wystarczy darmowy oracle cloud. Unikaj maszyn z procesorami pod środowiska wielowątkowe (xeon, epyc) - forge jest w bardzo dużym stopniu jednowątkowy, więc taka maszyna sobie z nim nie poradzi.