Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chciałbym kupić 2 pary słuchawek, ale mam kilka wątpliwości 

1. Jedne słuchawki mają być do telefonu, jak i do PC. Siedzę ok 12h codziennego przy PC więc słuchawki przede wszystkim mają być wygodne. Myślałem o SONY WH-1000XM5B AN. Budżet to 1,5k. Czy te słuchawki będą najlepsze w tej cenie? Muszą być bezprzewodowe. Nie będę na nich grał.

2. W kompie mam BT za pomocą adaptera Asus. Jakiś tani za 50 zł. Czy on starczy aby słuchawki nie miała żadnych ograniczeń? Czy trzeba dokupić jakieś urządzenie bądź modem, aby dźwięk był okej?

3. Moduł BT. Obecnie do PC mam podpięte kilka urządzeń. Problem jest z klawiaturą keychron. Na kablu działa ok, a po BT tnie i ma opóźnienia (mam jakiś adapter Asusa za 50 zł). Polecacie coś lepszego? Aby obsłużyło kilka urządzeń bez zacięć

4. Słuchawki typowe do gier z mikrofonem. Mogą być na kablu. Gry głównie pokroju MW2, Warzone. Fajnie byłoby gdyby mogły być bezprzedmiotowe/ abym mógł podpiąć do XSX ( najlepiej bezprzewodowo ). I jak w pierwszym pytaniu. Czy damę słuchawki starczą, czy trzeba dokupić jakiś moduł lub coś innego? Budżet 1k.

Będę wdzięczny za każde rady. Jeżeli ma to znaczenie to moja płyta: https://www.x-kom.pl/p/691355-plyta-glowna-socket-1700-gigabyte-z690-gaming-x-ddr4.html?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=ma_porzucony_koszyk_O_m2&utm_term=basket-name-%7b%7bproductList.Index%7d%7d

Bardzo mi zależy na informacji odnośnie tego modułu BT / czegoś aby nie cięło 

Moduł BT który posiadam': https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/akcesoria-komputerowe/adaptery-bluetooth/adapter-bluetooth-asus-usb-bt400-4-0?gclid=CjwKCAiA-8SdBhBGEiwAWdgtcCfSgSf4znau5274nPOiY52hK2a9Gvxyw0sYvDscFSqTnvJN3l_nPxoC79sQAvD_BwE

Opublikowano
  1. Możesz przyjrzeć się Bose QuietComfort 45 lub Sennheiser Momentum 4.
  2. Lepiej dokupić moduł z obsługą Bluetooth 5.0 - koszt niewielki, bo do 70 PLN jest ASUS USB-BT500 lub Edimax BT-8500.
  3. Tutaj jak wyżej, problemem może być sam BT 4.0, Bluetooth ma do siebie to, że tworzy opóźnienia.
  4. SS Arctis Nova 7X, SS Arctis Nova Pro X lub Turtle Beach Stealth 700 Gen2 MAX. W przypadku modeli bezprzewodowych niczego nie trzeba dokupować - łączysz się poprzez dołączony dongle.
Opublikowano
1 godzinę temu, Anhin napisał:
  1. Możesz przyjrzeć się Bose QuietComfort 45 lub Sennheiser Momentum 4.
  2. Lepiej dokupić moduł z obsługą Bluetooth 5.0 - koszt niewielki, bo do 70 PLN jest ASUS USB-BT500 lub Edimax BT-8500.
  3. Tutaj jak wyżej, problemem może być sam BT 4.0, Bluetooth ma do siebie to, że tworzy opóźnienia.
  4. SS Arctis Nova 7X, SS Arctis Nova Pro X lub Turtle Beach Stealth 700 Gen2 MAX. W przypadku modeli bezprzewodowych niczego nie trzeba dokupować - łączysz się poprzez dołączony dongle.

Czy SteelSeries Arctis Nova Pro Xbox zapewnią lepszą jakość niż słuchawki 7X? Czy podobnie będzie

Opublikowano

Będzie podobnie, w końcu to SteelSeries - różnice między produktami to głównie funkcje, a nie realna jakość dźwięku. Jeszcze zaproponuje ponad budżet Audeze Penrose X, ale ciężko z ich dostępnością, niemniej jednak warto śledzić czy gdzieś się nie pojawią w promocyjnej cenie.

Opublikowano
17 minut temu, Anhin napisał:

Będzie podobnie, w końcu to SteelSeries - różnice między produktami to głównie funkcje, a nie realna jakość dźwięku. Jeszcze zaproponuje ponad budżet Audeze Penrose X, ale ciężko z ich dostępnością, niemniej jednak warto śledzić czy gdzieś się nie pojawią w promocyjnej cenie.

Dzięki, tylko nie mogę znależć informacji czy te Turle mają możliwość połączenia się z dwoma urządzeniami na raz?

Opublikowano

Jeśli pytasz czy są w stanie odtwarzać dźwięk z dwóch urządzeń jednocześnie to są w stanie robić to połowicznie - Konsola/PC + Telefon po BT.

Mogą być również sparowane z wieloma urządzeniami po BT, ale zalecam używać dołączony dongle 2.4GHz.