Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedź serwera na który z pewnością czekasz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników MPC Forum!

Jak już wiecie po tytule tematu, jestem w trakcie tworzenia serwera jakiego długo nie było na scenie MuOnline

O sobie powiem tyle, że pliki które posiadam pochodzą z legalnego źródła i są w 100% dopracowane

Doświadczenie w prowadzeniu serwerów mam spore, głównie jako osoba zajmująca się stawianiem plików, mniej jako "Gmowanie" czy "Adminowanie"

Nigdy nie miałem swojego serwera, zajmowałem się głównie stawianiem serwerów na życzenie, a także wszelką pomocą

Lecz ostatnimi czasy postanowiłem swoją wiedze przełożyć na serwer którego brakuje w świecie MuOnlline.

Pisze taki post tutaj na forum, ponieważ chciałbym poczytać wasze komentarze, czego WY jako gracze oczekujecie

po takim serwerze. Zaczynając od expa kończąc na zasadach panujących na serwerze.

Pliki jakie posiadam to sezon 1 z nową szatą graficzną, lub mogę postawić również na plikach S6 E3

aczkolwiek bardziej przemawiają do mnie pliki sezonu 1 , które w przyszłości możemy zamienić na wyższy sezon!

Osobiście preferuje bardzo niski exp serwera lecz nie mówię tutaj o 1x czy 5x a bardziej coś od 15x do 35x

Na pewno nie chciałbym robić webshopa, dobrze jest grać bez ingerowania waluty PLN, by każdy mógł być równy jeśli chodzi o itemy.

Co do vipa myślę, że będzie, ale tylko dlatego i będę teraz z wami szczery, koszt utrzymania takiego serwera to miesięcznie od 150zł do nawet 400zł

Tutaj kwestia tego jak to widzicie bo możemy całkowicie zrezygnować z Vipa a po prostu jeśli ktoś będzie chętny wpłacić chociaż 10zł będzie mi miło

Sam długo czekałem na taki serwer i nie ukrywam, że sam będę na nim grał.

Abonamenty na VPS oraz pliki serwerowe kupiłem z dużym wyprzedzeniem bo na rok czasu, więc macie moje słowo, że serwer nie padnie po miesiącu.

Włożona ciężka praca i zaangażowanie nie pozwoliło by mi by serwer rozpadł się zaraz po starcie.

Jak już wcześniej wspominałem o expie, że chce by był dość niski to w głowie mam stary serwer x-world, na pewno będzie on dla mnie inspiracją,

lecz nie będzie to kopia bo nie oszukujmy się tamtego serwera nikt nie pobije.

Serwer który mam w głowie będzie HARD serwerem na pewno będzie ciężko o każdy lepszy item, ale nie będzie tak że będzie on nie możliwy do uzyskania.

Dużo nie chce zdradzać, ponieważ większość ustawień czy informacji przedstawię w niedalekiej przyszłości, przed pierwszymi testami.

Zatem zapraszam do komentowania jak wy widzicie taki serwer i jakie wy proponujecie ustawienia a także kontaktu przez  DISCORD

RAZEM STWÓRZMY SERWER 

Miłego!

Opublikowano

Koszt utrzymania VPS-a cyt. "150 do 400zł" miesięcznie? Już samo stwierdzenie tego rodzaju dyskwalifikuje cię jako uczciwego człowieka.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, monsune napisał:

Koszt utrzymania VPS-a cyt. "150 do 400zł" miesięcznie? Już samo stwierdzenie tego rodzaju dyskwalifikuje cię jako uczciwego człowieka.

Myślisz że pliki są darmowe? Nie miałem na myśli samego VPS'a, radzę doczytać.

Samo zakupienie plików, strony, hostingu oraz domeny to koszt około 300zł

Sam vps miesięcznie ponad 100zl

Edytowane przez Fudago
Opublikowano

Czyli będziesz co miesiąc oficjalnie "kupował pliki" za kilkaset złotych? A na boku jeszcze parę tysięcy w kieszeń. Także najlepiej nic nie pisz o tej kasie i jakie to masz wydatki bo wszyscy i tak wiedzą o co chodzi. Takich złotoustych dobrodziejów działających "niemal społecznie" to ja przez paręnaście lat już paru widziałem. Doskonale wiem jakie są koszty domeny (pierwszy rok paręnaście złotych, odnowienie po roku 70-90zł), a hosting możesz sobie na osobnym VPS-ie za parę groszy miesięcznie zrobić.

Nie przechwalaj się tylko stawiaj, a rzeczywistość zweryfikuje wszystko co napisałeś.

Opublikowano
6 godzin temu, monsune napisał:

Czyli będziesz co miesiąc oficjalnie "kupował pliki" za kilkaset złotych? A na boku jeszcze parę tysięcy w kieszeń. Także najlepiej nic nie pisz o tej kasie i jakie to masz wydatki bo wszyscy i tak wiedzą o co chodzi. Takich złotoustych dobrodziejów działających "niemal społecznie" to ja przez paręnaście lat już paru widziałem. Doskonale wiem jakie są koszty domeny (pierwszy rok paręnaście złotych, odnowienie po roku 70-90zł), a hosting możesz sobie na osobnym VPS-ie za parę groszy miesięcznie zrobić.

Nie przechwalaj się tylko stawiaj, a rzeczywistość zweryfikuje wszystko co napisałeś.

Podeślę Ci niebawem na pv faktury, jak już wszystkie będę miał i z ciekawości jak Cię mogę prosić to ocenisz czy przepłacam czy może to dobra cena.

Opublikowano

Ależ bardzo proszę, na początek wystarczy faktura i dowód zapłaty za VPS-a na rok z góry. A także za domenę i hosting www. Może faktycznie jest coś co warto zmienić zamiast tak się męczyć, np. za 100zł z hakiem możesz mieć taniego dedyka, a nie zwykłego VPS-a.

Opublikowano
W dniu 30.12.2022 o 02:49, Cinu. napisał:

Co to za pliki serwerowe posiadasz?

Przeciez napisal:

" 100% dopracowane " 
😅

W dniu 29.12.2022 o 05:37, monsune napisał:

Czyli będziesz co miesiąc oficjalnie "kupował pliki" za kilkaset złotych?

z wypowiedzi wychodzi na to, ze jakies licencjonowane, mudevs, IGCN etc ? hmm 

asdasd.jpg

Opublikowano

No chyba tak bo napisał też cyt. "z legalnego źródła". Zdecydowanie chcę już zobaczyć te faktury i dowody zapłaty. Czekamy. A w ogóle rozumiem, że skoro sklepik powsataje to i firma zarejestrowana i ZUS oraz składka zdrowotna opłacone i wszelkie inne daniny będą odprowadzane. Pełna gotowość do działania. Jak legal to legal.

Opublikowano (edytowane)

Powiem tak, że aż się odechciewa tworzenia serwera, włącza się nasza typowa "polskość" wszędzie pełno jadu, zazdrości, nienawiści, tylko dlaczego? Zazdrość czy żeby specjalnie komuś zrobić na złość? Mam chęci zrobić fajny serwer, proszę was o pomoc która wiążę się tylko z teoretycznie ankietą co ustawić żeby byli chętni. Dramat. A faktury? tak podeślę każdemu kto chce. Pliki? Od MuEmu.. coś jeszcze?

W dniu 30.12.2022 o 03:49, Cinu. napisał:

Co to za pliki serwerowe posiadasz?

Pliki od MuEmu

W dniu 1.01.2023 o 13:34, ZapraszamDoStolu napisał:

Przeciez napisal:

" 100% dopracowane " 
😅

z wypowiedzi wychodzi na to, ze jakies licencjonowane, mudevs, IGCN etc ? hmm 

od MuEmu, subskrypcja.

Edytowane przez Fudago
Opublikowano
W dniu 2.01.2023 o 17:38, Fudago napisał:

Powiem tak, że aż się odechciewa tworzenia serwera, włącza się nasza typowa "polskość" wszędzie pełno jadu, zazdrości, nienawiści, tylko dlaczego?

Witam serdecznie na polskiej scenie mu online!

Jeszcze duzo przed Toba a to dopiero poczatki.

Szybko osiwiejesz a pozniej wylysiejesz- uwierz mi 😄 chyba, ze juz jestes lysy to masz jeden problem z glowy haha.

pozdro 600, powodzenia 😘

asdasd.jpg

• 5 tygodni później...