Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem bo nie wiem na jakim hostingu postawić serwer z paczką all the mods 7 i z jaką ilością ramu a nie chce znowu powtórzyć sytuację jak z craftserve gdzie serwer się wywalił po nie całym miesiącu i co parę godzin się wyłączał. Grało będzie maks 5-6 osób.

Opublikowano (edytowane)

Poczytaj kilka innych tematów o hostingach tutaj to dużo się dowiesz o ich "jakości". Praktycznie każdy, z wyjątkiem tych najdroższych, to ordynarne naciąganie ludzi poprzez masowy overselling. Standardem stało się to co ciebie spotkało, czyli że serwery mulą lub są wywalane - po prostu szuka się klientów niewymagających, a najlepiej płacących, a nie korzystających w ogóle z serwera lub niewiele. Jak zaczynasz robić użytek z tego co zamówiłeś gęsto i często to zaczynają ci ciąć parametry na wiele sprytnych sposobów i albo się na to godzisz albo zniechęcony odchodzisz. Ostatecznie wolą cię pożegnać niż trzymać. Także w kraju nie polecam absolutnie niczego, a na zachodzie to może np. Bloom mógłby się nadawać, ale to będzie kosztować. Taniej lub bardzo podobnie wyjdzie ci wziąć VPS-a z dobrej firmy typu OVH lub Hetzner bo masz właściwie pewność, że zakupione zasoby faktycznie otrzymujesz.

Generalnie pod mody nie ma sensu brać mniej niż 8 GB ramu, a najlepiej 12-16 GB. Ceny i parametry wyglądają tak:

https://www.hetzner.com/cloud

Także albo CX31 albo CX41.

A w OVH mógłby to być Comfort:

https://www.ovhcloud.com/pl/vps/

Oczywiście można zacząć na 8 GB i zobaczyć co będzie. Ale już mniej naprawdę nie polecam bo jak zaczniesz dorzucać do pieca w ten czy inny sposób to problemy z ramem zaczną się bardzo szybko.

Jeżeli ceny cię odstraszają i wciąż masz nadzieję, że jakiś hosting Minecraft'a da ci to samo za (znacznie) mniej to naprawdę są to złudzenia i strata pieniędzy. Własny VPS to kontrola nad zasobami, nikt ci niczego nie przycina i nie kombinuje bez końca. Może jest trochę trudniej na początku, ale jak się wciągniesz to nie będzie żadnego problemu.

Edytowane przez monsune
Opublikowano
1 godzinę temu, monsune napisał:

Dla mnie akurat cena tutaj nie stanowi problemu tylko głównie bałem się z takimi hostingami o problem z silnikiem jak wgrać skonfigurować itp ale to zauważyłem że serwery Minecraftowe które mają więcej niż 8gb ramu to scam więc dlatego pytałem. Ale niestety to chyba jedyna opcja dzięki za odpowiedź.