Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem kontury bloków 1.19.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Gram na vanilla 1.19.2 mam jave 17 próbowałem reinstal nic nie pomogło 
Problem polega na tym że w dali każdy blok ma jakiś czarny kontur jakiś problem z renderowaniem chyba ale nie wiem jak to usunać na innych wersjach tak nie ma 

2022-11-30_19.53.43.png

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Helios1993 napisał:

Korzystasz z jakichś modyfikacji? Czy bez resourcepacka problem też występuje?

Bez textur to samo z texturami to samo czysty oryginalny mc 1.19.2 bez żadnych modów 

dokładnmiejszy ss problemu

ss mc.png

Edytowane przez Trickst3r
Opublikowano

Jaką masz kartę graficzną i wersję sterowników? Przetestuj na modyfikacji Sodium, to customowy silnik renderowania, który może rozwiązać problem.

Opublikowano
34 minuty temu, Helios1993 napisał:

Jaką masz kartę graficzną i wersję sterowników? Przetestuj na modyfikacji Sodium, to customowy silnik renderowania, który może rozwiązać problem.

gtx 960 4gb stery najnowsze bo ostatnio aktualizowałem
zaraz odpale i zobacze co i jak

Opublikowano
2 minuty temu, Helios1993 napisał:

"najnowsze" to nie wersja, podaj dokładny numer.

31.0.15.2698
Na sodium tak samo jest tylko konturki są białe lub przezroczyste zależy od bloku

Opublikowano

Wtrącę się - z screenów wygląda jak problem z Filtrowaniem Anizotropowym lub Anti-Aliasingiem - być może spowodowanym ustawieniami w panelu sterowania NVIDIA.

Co polecam zrobić, zrobić jedną z poniższych rzeczy:

• Jeśli modyfikowałeś w panelu sterowania NVIDIA profil ustawień 3D - globalny czy minecrafta to go zresetować do ustawień domyślnych.
  • Ewentualnie w panelu, w zakładce wyreguluj ustawienia obrazu, korzystając z podglądu zaznaczyć opcję użyj ustawień aplikacji 3D.
Opublikowano
16 godzin temu, Anhin napisał:

Wtrącę się - z screenów wygląda jak problem z Filtrowaniem Anizotropowym lub Anti-Aliasingiem - być może spowodowanym ustawieniami w panelu sterowania NVIDIA.

Co polecam zrobić, zrobić jedną z poniższych rzeczy:

• Jeśli modyfikowałeś w panelu sterowania NVIDIA profil ustawień 3D - globalny czy minecrafta to go zresetować do ustawień domyślnych.
  • Ewentualnie w panelu, w zakładce wyreguluj ustawienia obrazu, korzystając z podglądu zaznaczyć opcję użyj ustawień aplikacji 3D.

Dzięki bardzo naprawiło sie po restarcie globalnych i ustawień mc

jeszcze jedno pytanie nie dotyczące bardzo mc ale w różnych grach najbardziej w gta v widać jak w oddali obraz jest tak jakby żarnisty pikselowaty ustawienia w grze nic nie zmieniają próbowałem szukać w necie i nic nie było u innych obraz jest czysty tak jak widziałem