Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukam hostingu dla serwera na modach (około 150-250 modów 1.18.2) dla 15 osób i będę szczery nie mam pojęcia czym jest ten "oracle" i jak się to ustawia.

Opublikowano

Jeśli modyfikacje są na Fabrica to istnieje spora szansa, że wystarczy Pukawka, jeśli na forga to trzeba zapłacić już trochę więcej. Tu najlepszą opcją będzie Bloom w pakiecie Performance 8gb. Jeśli założyłeś już konto na Oracle Cloud to mogę pomóc ci postawić na nim serwer.

Opublikowano

Kategorycznie odradzam Oracle i radzę dokładnie przeczytać cały small text zawarty w warunkach użytkowania przed podaniem im danych karty płatniczej. Były też przypadki, gdy po prostu bez słowa usuwali instancję. A zamiast płacić za Blooma lepiej wykupić własnego VPS-a np. w OVH.

Opublikowano

Nie znam ani jednego przypadku usunięcia pakietu w Oracle, więc mogę przypuszczać, iż jest to informacja wymyślona na rzecz uzyskania argumentu (co użytkownik robił już wcześniej). Ovh korzysta z procesorów pod środowiska wielowątkowe, więc nie poradzi sobie z modyfikacjami (serwery bazujące na forgu i fabricu są w znacznej większości jednowątkowe, podobnie jak same modyfikacje).

Opublikowano

To, że ty nie znasz to nie znaczy, że to nie istnieje. Ty generalnie za wiele nie znasz w ogóle, jedynie dużo gadasz i manipulujesz co już nieraz udowodniłem.