Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jakie sluchawki wybrac do 400-500 zl mam pytanie odnossnie razer kraken edition tournament te z tym pilocikiem bo mozna zmieniac bass iwgl dobre są to sluchawki czy inne polecacie? I najbardziej mnie interesuja same sluchawki mikrofon moze byc slaby bo man swoj a slyszalem ze stelseries nova 1 do steelseries nova 7 nie ma zbyt duzej roznicy w sluchawkach tylko e mikforonir więc takie najlepiej

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

@Anhin do gier i filmiów a no a do zrodla to nw chcialbym z tylu podpinac tylko nw jak przelacza sie na tylny panel i pod jaki kolor okroglego wehscia podloczyc. a te razery to bym mogl tez podlacyzc z tylu czyli pod karte dzwiekową tym pilocikiem?

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Słuchawki na jacku podpinasz zawsze do zielonego jacka, jeśli MOBO ma jednolite kolory jacków to wtedy sprawdzasz w instrukcji MOBO. Karty dźwiękowe na USB także zalecam podpinać z tyłu, żeby nie było po drodze "pośredników" w postaci front panelu.

Skoro źródłem będzie integra, to słuchawki z dedykowaną kartą dźwiękową, opinie i recenzje można znaleźć bez problemu w internecie, poczytaj i zdecyduj:

Różnica względem Logitechów - G Pro X posiada dodatkowy kabel, technologie Blue Voice i obsługę 7.1 - kabel o ile nie zostało to poprawione, a pewnie nie to potrafi do roku nadawać się na śmietnik, ale jest odpinany, więc w recabling bawić się nie trzeba. Razer Blackshark V2 w bardzo dobrej promocji, Barracuda X 2022 jest bezprzewodowa, co może być dla Ciebie istotne. Cooler Master M752 wedle wielu opinii grają lepiej niż headsety Logitecha.

Krakeny sobie odpuść - syf taki sam jak wszystkie słuchawki Steelseries.

Opublikowano

Czego tu nie umieć? To nie jest obsługa reaktora atomowego, tylko podpięcie kabla.

Chcesz to kupuj, promka to 10 sztuk plastikowych Krakenów. W cenie 250 PLN mogą być lepsze niż Blacksharki V2 Pro, w cenie 900 PLN Beyerdynamic MMX 100 za 450 PLN wciągają te Krakeny dupą, ale wypada mieć do nich coś lepszego niż podstawowy ALC892 i mu pochodne.

Opublikowano

Zacytuję siebie, bo widzę, że nie za dokładnie czytasz to co napisałem:

19 godzin temu, Anhin napisał:

Różnica względem Logitechów - G Pro X posiada dodatkowy kabel, technologie Blue Voice i obsługę 7.1...

Od razu informuję, że dźwięk 7.1 w słuchawkach to pic na wodę, bo zdecydowana większość zawartości w sieci obsługuje stereo. Jak ktoś chce mieć 7.1 to nie kupuje słuchawek tylko porządny zestaw głośników. Generalnie wystarczy sobie wejść na strony producentów, żeby przeczytać, czy słuchawki mają "obsługę" 7.1 a raczej emulacje, bo często w taki sposób robią magiczny 7.1.

Tak - wszystkie wymienione przeze mnie słuchawki w pierwszym poście mają dostępny equalizer w oprogramowaniu. Nawet jeśli nie to sterowniki Realteka mają takowy, a oprócz tego zawsze można pobrać jakikolwiek equalizer (np. FxSound).