Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

APL77Zo.png

Zapraszamy serdecznie na TeamSpeak 3 który znajduję się pod adresem invite.teamspeak.com/ts-ekipa.pl/?port=9987

TS-EKIPA.PL Darmowe Kanały TeamSpeak 3 Free Channels TS3
- 32 slot
- do zdobycia na naszym serwerze są Poziomy Osiągnięcia i punkty które możesz wymienić na różne nagrody
- Szybki i wydajny serwer.
- Szybka i sprawna pomoc.
- Profesjonalną Administracje.
- Szybkie łącze, dzięki czemu oferujemy bardzo niskie pingi.
- Serwer Dostępny 24/7.
- Automatyzacja przez którą nadasz sobie range oraz utworzysz swój kanał prywatny
- Kanały o najwyższej jakości dźwięków
- Miłą atmosferę, a to jest też bardzo ważne.
- Dużo ciekawych rang gier serwerowych do zdobycia za darmo.

Adres IP: ts-ekipa.pl
Strona: https://ts-ekipa.pl
Rodzaj: Serwer głosowy
Hasło: brak
connect: https://invite.teamspeak.com/ts-ekipa.pl/?port=9987

Edytowane przez wp2009
2boXRtY.gif
Opublikowano

Nie to, żebym się czepiał, ale proponuję napisać czy hosting krajowy czy zachodni bo akurat to ma zasadniczy wpływ na ping, a nie "szybkość" łącza. Pomijając, że latencja nie ma większego znaczenia na tsie o ile nie przekracza sensownych norm. Ważniejszy jest jitter i ogólnie stabilność, a także skuteczność ochrony przed atakami.

Opublikowano
7 godzin temu, monsune napisał:

Nie to, żebym się czepiał, ale proponuję napisać czy hosting krajowy czy zachodni bo akurat to ma zasadniczy wpływ na ping, a nie "szybkość" łącza. Pomijając, że latencja nie ma większego znaczenia na tsie o ile nie przekracza sensownych norm. Ważniejszy jest jitter i ogólnie stabilność, a także skuteczność ochrony przed atakami.

Nasz serwer lokalizuje się w Warszawie 🙂

2boXRtY.gif
Pasjonat
Opublikowano
W dniu 6.10.2022 o 14:26, monsune napisał:

Przepraszam że ciebie zacytuję ale nie ma związku czy to jest hosting krajowy czy zagraniczny, niektórzy stawiają serwery w USA a mają powyżej 100 pingu i rozmawiają.

co do serwera jestem w stanie polecić każdemu tylko jest minusik jeden że mała liczba slotów jest na serwerze ale myślę że zostanie powiększone w krótkim czasie, życzę miłego rozwoju 😉

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.10.2022 o 12:52, s4s napisał:

Przepraszam że ciebie zacytuję ale nie ma związku czy to jest hosting krajowy czy zagraniczny, niektórzy stawiają serwery w USA a mają powyżej 100 pingu i rozmawiają.

co do serwera jestem w stanie polecić każdemu tylko jest minusik jeden że mała liczba slotów jest na serwerze ale myślę że zostanie powiększone w krótkim czasie, życzę miłego rozwoju 😉

Cześć,

jak najbardziej ma znaczenia dla osób, które szukają serwera z jak najmniejszym opóźnieniem. Dla Ciebie, normalnego użytkownika, może nie mieć znaczenia czy masz na serwerze 100ms lub 10ms, aczkolwiek w np. esport ważna jest jak najszybsza reakcja, tutaj serwery z jak najmniejszym opóźnieniem są bardzo ważne.

Możesz mi wierzyć, czy nie, ale taka różnica jest odczuwalna, może nie jakoś mocno, aczkolwiek wystarczająco, aby nie zareagować w odpowiedniej chwili :)

Edytowane przez sushiVo
literówka
Pasjonat
Opublikowano
2 godziny temu, sushiVo napisał:

Cześć,

jak najbardziej ma znaczenia dla osób, które szukają serwera z jak najmniejszym opóźnieniem. Dla Ciebie, normalnego użytkownika, może nie mieć znaczenia czy masz na serwerze 100ms lub 10ms, aczkolwiek w np. esport ważna jest jak najszybsza reakcja, tutaj serwery z jak najmniejszym opóźnieniem są bardzo ważne.

Możesz mi wierzyć, czy nie, ale taka różnica jest odczuwalna, może nie jakoś mocno, aczkolwiek wystarczająco, aby nie zareagować w odpowiedniej chwili :)

Hej, dla E-sportowych drużyn jak najbardziej tak ale dla serwera publicznego czy dla osoby prywatnej nie potrzeba mieć najszybszej reakcji aczkolwiek nie wpływa to na ping ponieważ ludzie z pingiem ok. 100 ms mogą rozmawiać płynnie, np. w Discordzie są 2 serwery i automatycznie kieruje od teraz ale kiedyś wybierało się ręcznie lokalizacje serwera.

jeśli chcesz rozmawiać na ten temat to zapraszam pw i nie róbmy chłopakowi niezbędnego spamu który nie dotyczy tematu.

Opublikowano

Miałem teamspeak'a (znanego) przez ponad 10 lat, coś tam wiem, o sieciach też. Oczywiście, zgadzam się, że nawet 200ms jest spoko dla głosu. Małe ściny też. Jeśli gadają sobie 2-3 osoby o dupie maryni. W momencie, gdy rozmawia gildia, trwa raid, mecz albo jest event - no to już nie jest takie proste. Poza tym wysoka latencja to zazwyczaj odległość, a więc i ilość routerów pośrednich, styków międzyoperatorskich, dziwnych tranzytów, priorytetów, itd. Można wtedy wnioskować, że będzie problem z jitterem, a także okresowe skoki latencji. Nie ma też zbytnio sensu porównywać discorda i teamspeak'a bo to są bardzo różniące się protokoły.

Dla jasności, autora tematu nikt tu zbytnio nie jedzie i chyba nie zamierza, napisał zresztą po moim pytaniu, że hosting krajowy, więc to jest na plus. Zastrzeżenia były do sformułowania "szybkie łącze, a więc niskie pingi" - co ma piernik do wiatraka w ogóle... osobiście nie lubię takich banałów i bełkotu marketingowego, dlatego się odezwałem, ale najważniejsze teraz czy się utrzyma, czy przetrwa ew. ataki, czy nie zniechęci się małym zainteresowaniem, itd.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Cytat

15. Tematy, które są nieaktywne przez okres 14 dni, zostaną przeniesione do archiwum i będą tam dalej dostępne, jednak nie będzie można w nich odpowiadać.

Archiwum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...