Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pomocy silnik ubuntu 20.04 problem z wgraniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w tytule mam gotowego otsa wgralem pliki itp zainstalowałem w putty .ale zatrzymalem sie na etapie takim,Po instalacji bibliotek wchodzimy w folder z zrodlami i lecimy dalej:
mkdir build
cd build
cmake ..
make -j$(grep processor /proc/cpuinfo | wc -l)

to powyżej nie wiem jak w to wejsc i to do kończyć + nie wiem jak z home.pl nazwe stronki którą wykupilem połączyć z vps i żeby połączyć te stronke ip z plikami stonki na vps czy ktoś pomogłby to ogarnac np przez team viwer?tez chcialbym widziec lub sie dowiedziec jak to sie robie zajade za to jakiegos blika,mozliwa dłuższa pomoc przy ots bo na pewno jeszcze cos zepsuje :) robota jest praktycznie na juz pzdr,

Opublikowano

Jeżeli nadal potrzebujesz pomocy z linuxem, konsolą i całą resztą to daj znać. Znawcą Tibii nie jestem od strony gry (choć podstawy oczywiście ogarniam), ale technicznie - mogę wszystko. To co wkleiłeś to po prostu kompilacja ze wskazaniem ilości rdzeni, które mają być w tym celu użyte, których dostępną ilość ta ostatnia linijka próbuje wybadać w dość śmieszny sposób, co jest w ogóle niepotrzebne bo zapewne wiesz ile masz vcore na swoim vps-ie i jak np. 2 to wpisz tam make -j2 po prostu zamiast $().

W razie czego zapraszam do kontaktu.