Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam graczy +18 na paczkę modów Vaulthunters

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam razem z dwójką kolegów ogrywamy sobie paczkę modów VaultHunters. Jeśli ktoś +18 jest chętny na wspólną grę to niech piszę na discord:

Lolowaty#7547 lub na pw 

Info o paczce: https://vaulthunters.gg/

Jeśli czyta ktoś to ogarnięty, to szukam taniego hostingu, który udźwignie tą paczkę. Aktualnie na titanaxe mam 8gb i wygląda że za mało(szukam czegoś tańszego bo chwilowo wychodzi 15zł na tydzień).

Myślałem o craftserve ale nie wiem jak to tam wygląda z "nielimitowanym" ramem.

EDIT#
Zmieniliśmy paczkę na AllTheMods 7 To the sky. Vault hunters wymagał ogromnego grindu

Edytowane przez Lolowaty822
Opublikowano

Titanaxe i craftserve (wraz z enderchestem) należą do trójki najgorszych popularnych hostingów. Titanaxe daje ci tylko połowę kupowanego ramu i korzysta z procesorów pod środowiska wielowątkowe, a na craftserve kupowany ram dzielisz z innymi serwerami. Pod prywatny serwer na modach najlepszą opcją jest Oracle Cloud, jednak pamiętaj żeby nie przypisywać zbyt dużo ramu - im więcej ramu tym dłuższe czasy gc, a tym samym większe lagi. Dla kilku graczy na modyfikacjach wystarczy 4-6gb, do 8gb przy ogromnych paczkach (300+ modów).

Opublikowano

Ram i procesory ARM są tanie i nie biorą dużo prądu, a gdy ktoś już u nich kupuje coś mocniejszego to za tysiące. Mogą sobie na to bez problemu pozwolić.