Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam serwer na craftserve, gdzie support nie istnieje, stąd postanawiam poprosić o pomoc tutaj. Posiadam serwer na owym hostingu z pluginami (paper 1.17.1 z pluginem via version). Wgrałem 2 wyrenderowane światy - brak problemu, wgrałem 3 wyrenderowany świat World serwer chwile działał i dziękuje, do widzenia - zamarł.  Usunąłem światy - problem nadal ten sam, usunąłem dosłownie wszystko poza silnikiem - problem nadal ten sam. Co najzabawniejsze problem cały czas jest 1:1 taki jaki był przed i po usunieciu wszystkich plików. Załączam błąd. Silnika nie chce reinstalować bo powróci java, której nie chce a aby ją zmienić trzeba napisać do supportu i czekać nawet 10 dni 🙂.

To jest ukryta treść, proszę
To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez FromTheInside_
Opublikowano

Co ty jeszcze robisz na tym hostingu? Nie szukaj rozwiązań na zasadzie pudrowania pryszcza tylko przejdź na solidnego VPS-a jak najszybciej i to rozwiąże twój problem oraz wiele innych w przyszłości. Zawsze powtarzam i będę powtarzał, że hostingi typu shared żyją nie z uczciwej oferty zasobów, którą ci rzekomo oferują, tylko z tego co ci skroją. Stosują agresywny overselling sprzedając zasoby, których w dużym stopniu nie mają. A support który nie istnieje to już definitywny powód, aby natychmiast przestać finansować takie cwaniactwo.

Opublikowano (edytowane)

Warto sprawdzić, czy to nie wina pluginów/modów lub datapacków. Być może któryś ma memory-leak i zapełnia całą pamięć. Jeśli na czystym serwerze masz to samo, to niestety ciężko będzie tu pomóc, polecam zmianę hostingu.

Edytowane przez sushiVo
Opublikowano
11 godzin temu, sushiVo napisał:

Warto sprawdzić, czy to nie wina pluginów/modów lub datapacków. Być może któryś ma memory-leak i zapełnia całą pamięć. Jeśli na czystym serwerze masz to samo, to niestety ciężko będzie tu pomóc, polecam zmianę hostingu.

Problem był nawet przy całkowicie czystym serwerze. 

20 godzin temu, monsune napisał:

Co ty jeszcze robisz na tym hostingu? Nie szukaj rozwiązań na zasadzie pudrowania pryszcza tylko przejdź na solidnego VPS-a jak najszybciej i to rozwiąże twój problem oraz wiele innych w przyszłości. Zawsze powtarzam i będę powtarzał, że hostingi typu shared żyją nie z uczciwej oferty zasobów, którą ci rzekomo oferują, tylko z tego co ci skroją. Stosują agresywny overselling sprzedając zasoby, których w dużym stopniu nie mają. A support który nie istnieje to już definitywny powód, aby natychmiast przestać finansować takie cwaniactwo.

Gdy minie termin tego serwera prawdopodobnie pomyśle nad czymś stabilniejszym. Za dużo błędów mnie już spotkało i za dużo straciłem na nie nerwów.

Support dał mi inny serwer i można powiedzieć, że już działa. Dzięki za odpowiedzi i rady.  

Opublikowano

Co do zasady wrzucili cię na mniej przeciążoną maszynę, więc masz w miarę rzeczywiste zasoby ramu teraz. Ale to do czasu. Ta maszyna też się zapcha, ale oni będą kolejny miesiąc opłat do przodu. Potem znowu cię przerzucą albo bez żalu pożegnają jak się okaże, że masz ponadprzeciętne potrzeby i za ciężko cię kiwnąć. Uwielbiają jak serwery klientów stoją puste, a kasa leci, na tym to polega. Nie daj sobie mydlić oczu.