Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystam z pluginu ajLeaderboards i generalnie miałem taki pomysł by dane zapisane w bazie MySQL wykorzystać na stronie internetowej i zrobić (ładne tabele, rankingi itp).

I jakoś dziwnie ten plugin wypisuje te dane do bazy, nie nadają się one do zrobienia ładnej prezentacji rankingów na stronie.

Czy to problem, że coś źle skonfigurowałem, czy poprostu trzeba inny plugin z opcją MySQL? Jeśli tak to jaki plugin polecacie?

obraz.png

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano

To jest tzw. serializacja. Możesz te dane odczytać ale w nieco inny sposób. Poczytaj sobie o blobach zarówno w kontekście mysql'a jak i php. Nic zbytnio trudnego. Bloby mają generalnie największą wydajność i dlatego stosuje się je wszędzie tam, gdzie można, a gdzie owa wydajność jest kluczowa. To bardzo dobrze świadczy o autorze pluginu, że wybrał taki sposób zapisu danych.

Opublikowano

Cześć Skywarn, mam pewną sprawe jednak wolalłbym porozmawiać prywatnie, a nie na tej stronie. Mógłbyś mnie proszę dodać na discordzie? tezuch#2002