Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam kartę graficzną GTX 1650 od tygodnia mam z nią problem. Komputer był dwa razy u informatyka gry wrócił działał, ale po włączeniu z rana niestety ponownie wyświetlał się problem Input Signal Not Found. Informatyk powiedział, że HDMI nie działa więc podłączyłem go przez DisplayPort wczoraj wszystko fajnie działało dzisiaj ponownie jest ten problem. 

Dodam, że próbowałem innymi kablami, próbowałem inny slot na kartę graficzną, wyciągałem i wkładałem na nowo RAM nic z tego. Reset Biosu przed wysłaniem komputera do informatyka też nie pomógł. Dodam również, że stara karta graficzna Radeon HD6670 działa normalnie podłączona przez kabel HDMI. Jak to naprawić albo co zrobić jak w serwisie komputer działał wraca do domu pochodzi dzień i znowu lipa. 

Opublikowano

Najpierw powinieneś dokładniej opisać jak zachowuje się komputer. Jeśli nie masz obrazu, to sprawdź, czy uruchamia się jakkolwiek system (nawet wnioskując po samej diodzie pracy komputera). Jeśli nie uruchamia się, to może być wiele powodów m.in. źle podpięte zasilanie do karty (o ile takowe wymaga), źle wpięta sama karta itp.

Serwis informuje Cię co dokładnie zrobili oraz gdzie był/jest problem?

Opublikowano

I7 4770

8 GB Ram

GTX 1650
Windows 10 64 bit

Co do samego komputera to normalnie się włącza, system działa tylko, że nie mam obrazu z monitora. Po podpięciu starej karty graficznej działa normalnie. 
Serwis mi powiedział, że był problem z gniazdem HDMI i, że wszystko powinno działać na DisplayPort do tego wymienili baterię BIOSU i jakiś kabel w dysku SSD albo HDD juz nie pamiętam dokładnie

Opublikowano

Dokładna konfiguracja sprzętowa to jest CPU, MOBO, RAM i zasilacz. Podejrzeń jest sporo:

• Twój zasilacz, który nie do końca radzi sobie z tym GTX 1650.
  • GPU, które ma uwalone wyjścia i czasem działają, a czasem nie.
  • Monitor niepoprawnie wykrywa sygnał, wtedy wystarczy w OSD Twojego monitora wybrać poprawne złącze.
  • Może korzystasz z przejściówki i to ona powoduje problem z nowym GPU.
  • Sterowniki - wtedy podpinasz monitor pod iGPU (zapewne będzie trzeba ją włączyć w BIOS), pobierasz sobie najnowsze sterowniki NVIDIA (nie instalujesz ich jeszcze), następnie za pomocą DDU deinstalujesz sterowniki GPU AMD i NVIDII - tutaj polecam bootować system w trybie awaryjnym bez dostępu do sieci. Po udanej deinstalacji obu sterowników instalujesz sterowniki NVIDIA, wyłączasz komputer i przepinasz monitor pod GPU.

Imo niezły serwis, że wymienia kable do dysków, gdy klient przychodzi z problemem braku obrazu na GPU.

Opublikowano

Zasilacz na pewno radzi sobię z GTX 1650, ponieważ ten komputer mam jakieś 2 lata około, Złącze w monitorze poprzez menu również wybierałem nic to nie dało, z przejściówki nie korzystam, Więc z tych wszystkich opcji pasuje mi tylko druga, że są uwalone wyjścia, aczkolwiek jest to możliwe ze względu na to, że w serwisie komputer działał. A co do ostatniej opcji mógłbyś podesłać linka do jakiegoś poradnika czy coś? 

Opublikowano

Tak to możliwe, że czasem połączenia wyjść z PCB łapią, a czasem nie łapią. Może to być też bardziej rozległy problem z rdzeniem GPU. Polecałbym Ci sprawdzić GPU na innym komputerze - jeśli objaw się będzie powtarzał to znaczy, że GPU jest winowajcą.

Co do poradnika deinstalacji sterowników - https://www.wagnardsoft.com/content/ddu-guide-tutorial