Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Na początek chciałbym poinformować, że dopiero zacząłem przygodę z Minecraft więc nie bądźcie surowi 😄

Dzieciaki dorastają i coraz chętniej sięgają po Minecrafta. Postanowiłem założyć domowy serwer a właściwie dwa serwery. Tu zaczyna się problem. Na pierwszym z serwerów na Forge z ok 10 modami, na drugim również na Forge nie mam żadnych modów. Jak przechodzę z jednego serwera na drugi to wyskakuje mi komunikat o niekompatybilności modów. Czy jest jakiś sposób aby bez konieczności chowania modów z folderu "mody" można było przeskakiwać między serwerami? Wątpię, że dzieciakom będzie się chciało żonglować modami aby pograć na drugim serwerze.

Próbowałem wygrzebać jakąś odpowiedź w necie ale nic konkretnego nie znalazłem 😞

dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

Do gry na modach idealnie nadaje się launcher PolyMC. Pod każdym względem przebija ten od Microsoftu: jest lekki, stabilny i rozbudowany. Posiada możliwość tworzenia wielu profilów, dzięki czemu nie trzeba grzebać w plikach aby odpalić inną paczkę modyfikacji. Posiada też bardzo prosty instalator gotowych paczek modów oraz menedżer modyfikacji w którym można dodać, usunąć, a nawet wyłączyć wybrane mody bez potrzeby wchodzenia w pliki gry.

Opublikowano

Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, w wolnej chwili obadam temat 😄 a czy jest jakiś sposób by ogarnąć te różnice w modach na klasycznym Mojangowym launcherze?

Opublikowano

Jedyne co mi przychodzi do głowy w klasycznym launcherze to stworzenie nowej instalacji oraz zmienienie katalogu gry. Włączenie tej wersji i wgranie modów w tym katalogu gdzie instalacja się znajduje. Wtedy aby zmienić na mody musisz:

Wyłączyć klocki, włączyć launcher wybrać wersję która cię interesuje.