Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OLX Oszukał mnie na kase

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam śmieszne pytanko 😄 (głupie feministki z olx)   Ponieważ wczoraj gościu kupił ode mnie zwykłą gierkę dostałem etykietke ide zadowolony wysyłam dziś paczke po wysłaniu paczuszki po 5 godzinkach dostałem bana na całe konto XD moim najwiekszym pytaniem jest to czy jak wyslalem pake a dostałem bana czy jak gosciu odbierze ją to czy dostane pieniązki 😞 bo na olx zalogowac sie nie moge bo usuneli całkowicie konto

(oczywiście wiem za co ban bo feministki co tam pracują się zesrały na oferte pracy, oczywiście nie powinienem za to dostać bana bo było to w luj dobrze opisane omijając temat, już lepiej jak by zadzwonili na psy i zostali wyśmiani bo bym żadnych konsekwecji nie poniósł procz tego bana smieszny temat w hui a zarazem przykry)

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Ogólnie OLX i każda ich marka to jedno wielkie ścierwo i ich polityka jest mocno pro-scamerska, więc nie liczyłbym na pozytywne zakończenie sprawy. Jeżeli środki powinny znaleźć się w portfelu OLX to niby możesz je wypłacić po przez kontakt z nimi, jednak pewnie ten bot co siedzi na OLX zacytuje Ci

Cytat

Użytkownik zachowuje pełną i wyłączną swobodę dysponowania środkami przypisanymi do jego Portfela OLX przez cały okres obowiązywania umowy usługi Konta pod warunkiem, że Konto jest aktywne;

A przez to, że Twoje konto jest zablokowane permanentnie to nie masz już swobody na bawienie się tym hajsem. Ze strony prawnej może Ci @Lord Makin coś poradzić, aczkolwiek wątpię, żeby mieli jakąś lukę, która by pozwoliła na wypłatę tego hajsu. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

No obawiam się, że jak dostałeś bana - obstawiam, że jednak nie bez powodu patrząć na historię innych problemów ze stronami (chociaż no bez szczegółów to raczej ciężko ocenić), to pewnie kasy nie dostaniesz, chociaż mogłeś próbować skontaktować się z InPostem, żeby anulować nadanie paczki.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

@Blaaszka

@Lord Makin

A na tego olxa jest tylko support poprzez formularz meilowy? Nie mozna np do nich zadzwonic, albo czat whatsapowy albo czat na stronie u nich bo tak mysle ze meilowy to sie z nimi nie dogadam odpowiedza po kilku dniach cos cxego nie chce slyszec

giphy.gif

Opublikowano
8 godzin temu, Wefaj napisał:

@Blaaszka

@Lord Makin

A na tego olxa jest tylko support poprzez formularz meilowy? Nie mozna np do nich zadzwonic, albo czat whatsapowy albo czat na stronie u nich bo tak mysle ze meilowy to sie z nimi nie dogadam odpowiedza po kilku dniach cos cxego nie chce slyszec

Kiedyś z nimi pisałem to tylko mailowy, tam na tym supporcie pracuje chyba 1 czy 2 osoby, także nie spodziewaj się kokosów. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

@Blaaszka

@Lord Makin

Tak wgl nie wiem co za frministki tam pracuja co uwazaja ze kobieta jest silna nie zalezna i bronią ukrainek ale przeciez kurła jakby chciala to tak czy siak by zarabiała tak pieniadze tym bardziej ze sporo kurew łatwych co za kase tez to robią bo za to bana dostałem moge wam wysłac screena jak to było dobrze opisane w taki sposob ze nie powinienem dostac bana bo to nie bylo wprost

giphy.gif

Opublikowano
14 minut temu, Wefaj napisał:

@Blaaszka

@Lord Makin

Tak wgl nie wiem co za frministki tam pracuja co uwazaja ze kobieta jest silna nie zalezna i bronią ukrainek ale przeciez kurła jakby chciala to tak czy siak by zarabiała tak pieniadze tym bardziej ze sporo kurew łatwych co za kase tez to robią bo za to bana dostałem moge wam wysłac screena jak to było dobrze opisane w taki sposob ze nie powinienem dostac bana bo to nie bylo wprost

Ciekawią mnie Twoje dalsze problemy, bo widzę, że masz ich pełno xD

k4L2ZMS.png

Opublikowano (edytowane)

@Blaaszka

Na wstępie nakreśle że dodałem jeszcze przed dodaniem tego dałem na koniec 
,,Oczywiscie to jest jako pomoc szukającym pieniedzy ukrainkom" 🙂

Oraz zaznaczyłem jako obsługa hotelowa bo jakby nie patrzec odbywałoby się to na wynajmowanych mieszkaniach.

Jak myślicie zasłużony ban? Przecież bie było to wprost napisane więc już lepiej jakby psy na mnie wezwali bo pieski by nic zrobic nie mogły tylko się ze mną z tego pośmiali😁 

Edytowane przez Wefaj

giphy.gif

Opublikowano

Zasłużony ban, dorośnij i nie rób sobie jaj z tragedii tych ludzi. Nakłanianie do prostytucji jest nielegalne tak btw.

Opublikowano (edytowane)

Nie naklanialem same by sie zgłaszały ziomuś tak samo polki

Ja tylko chcialem pomoc to tak nie działa ziomek nie mieli nic by na to 😁

Edytowane przez Wefaj

giphy.gif

Opublikowano

Tak, tak, a Art. 203 i 204 są w KK, żebyś miał dzisiaj co poczytać - lektura bardzo krótka i treściwa, polecam.

Opublikowano

Wiem ale z tego co by wyszla za pomoc to by sie bylo latwo wytlumaczyc ja to wiem ziomek XD

Jedynie art 204 bym mógł dostać ale z to też idzie ominąć 😁

Po za tym ja wiem co za to grozi a ten temat był o tym czy dadza hajs po banie a nie o tym ze jakies idiotki robia w olx 😊

Ja tylko pisze o tym na przyszlosc ze nawet jak ominiesz temat to bana wylapiesz

giphy.gif

Opublikowano

Prywatna strona, więc jeśli uznali, że naruszyłeś ich zasady, to mogli cię zbanować, no chyba, że byłoby to ewidentnie niesłuszne, ale no moim zdaniem, to takie "zabawy" na krawędzi, to nic dziwnego, że wpadł ban.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

No raczej nie, skoro jesteś zablokowany na OLX, a kasa przechodzi przez nich - w teorii taka dostawa nie powinna dojść do skutku, ale że ty wysłałeś przed banem, to może być tak, że on dostanie paczkę za którą zapłacił, a ty środków nie, bo jako osoba zablokowana za łamanie regulaminu nie masz do niej dostępu

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Bawisz się w Alfonsa na OLX? Nie banuje się kont od tak, bo komuś się nudzi czy ma zły dzień - mają własny regulamin i na tej podstawie banują, usuwają użytkowników. Co do pieniędzy to musisz się z nimi skontaktować - jak to będzie wyglądało po usunięciu Ciebie z serwisu. 

Opublikowano

No jakoś dziwnie dziwki się nawet ogłaszają że do jebanych ,,masarzy" a wiadomo jakich to czemu ja akurat bana dostałem a te prostytutki nie?

Po za tym akurat tu ci ziomek powiem że z żadnych za żaden ich z spierdolonych pkt nie mogli mnie zbanować tylko dupka widocznie zapiekła i ban jest z niczym niezgodny

giphy.gif

Opublikowano
18 minut temu, Wefaj napisał:

No jakoś dziwnie dziwki się nawet ogłaszają że do jebanych ,,masarzy" a wiadomo jakich to czemu ja akurat bana dostałem a te prostytutki nie?

Po za tym akurat tu ci ziomek powiem że z żadnych za żaden ich z spierdolonych pkt nie mogli mnie zbanować tylko dupka widocznie zapiekła i ban jest z niczym niezgodny

Pokaż mi ogłoszenie na OLX, że dadzą pupy za kasę? Pokaż mi ogłoszenie w którym zdjęcie pokazuje prawidłowe zamiary ogłaszającej/go? Mają wystawiony masaż i tego się trzymają, a to co się dzieje później to ich nie interesuje. Masz inne portale na których możesz zostać alfonsem i z tego skorzystaj, a na OLX możesz sprzedawać gacie i zabawki. Powinieneś dostać od nich maila, dlaczego twoje konto zostało zablokowane/usunięte.

Opublikowano

Mówie ci ze dostałem i zaden pkt do bana nie pasuje tylko mówie ze dupka ich z beki zapiekła a po drugie ziomek kurła mac napisałem ze tez było napisane tak ze nie mialo z tym ruchanskiem nic zwiazanego i tez ich nie powinno obchodzic co dalej sie dzieje

giphy.gif

Opublikowano
4 minuty temu, Wefaj napisał:

Mówie ci ze dostałem i zaden pkt do bana nie pasuje tylko mówie ze dupka ich z beki zapiekła a po drugie ziomek kurła mac napisałem ze tez było napisane tak ze nie mialo z tym ruchanskiem nic zwiazanego i tez ich nie powinno obchodzic co dalej sie dzieje

Dziwne jest to, że nie otrzymałeś maila z powodem zablokowania lub usunięcia konta. Może ktoś Cię tam nie lubi i zgłaszał twoje ogłoszenie. Każdy normalny tego typu portal powinien podać powód banicji. 

Opublikowano

W sensie bot jakieś myślniki tam dał ale żaden myślnik nie psaował do tego w tym opisie było to tak zrobione własnie żeby bana nie wyłapać tak samo jak robią czasami te ,,masazystki" tylko ze to polki i same sie jebia bo chcą a ja dałem opis jako facet który by w tym pomógł tak jakby. i moze zabolało to jakąś laseczke z olxa ze nie dosc takie coś to że o ukrainki chodzi, Ale to walić wsm najbardziej mnie interesuje czy te skurwole w koncu odpiszą z tego olxa bo naspamiłem im wczoraj i nadal nic także nw co z tym sianem i kontem

giphy.gif

Opublikowano
45 minut temu, Wefaj napisał:

W sensie bot jakieś myślniki tam dał ale żaden myślnik nie psaował do tego w tym opisie było to tak zrobione własnie żeby bana nie wyłapać tak samo jak robią czasami te ,,masazystki" tylko ze to polki i same sie jebia bo chcą a ja dałem opis jako facet który by w tym pomógł tak jakby. i moze zabolało to jakąś laseczke z olxa ze nie dosc takie coś to że o ukrainki chodzi, Ale to walić wsm najbardziej mnie interesuje czy te skurwole w koncu odpiszą z tego olxa bo naspamiłem im wczoraj i nadal nic także nw co z tym sianem i kontem

Teraz musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać, oni mają czas i mnóstwo takich zgłoszeń, powodzenia 👍

Opublikowano

upload tematu dla innych osób na przyszłość dostałem kase po tym banie na konto za sprzedaz tego itemu 

temat do zamkniecia

giphy.gif