Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem Patryk mam 19lat.

Szukam serwera lub ludzi którzy chcą go stworzyć i mają na niego fajny pomysł.

Programowaniem w javie zajmuje się od 6-7 lat.

Czego oczekuje?

- Dobry stały kontakt w godzinach po 17:00 najczęściej.

- Tylko zdecydowani ludzie.

- tylko +18

Co oferuje?

- integracja między serwerami, przesył danych z jednego na drugi RabbitMQ.

- integracja z socialmediami - discord, youtube, facebook itd.

- napisanie każdego pluginu bukkit/bungee.

- integracja z każdym innym pluginem.

- znajomość baz SQL/NOSQL.

- naprawa pluginu.

Dodatkowo:

- znajomość java spring - tworzenie api json.

- pomoc przy css,html,php.

- pomoc przy linuxie w tym iptables.

Github:https://github.com/eastcause

Posiadam tam tylko jeden projekt lecz myślę że zawiera wiele opcji z dziedziny programowania z api bukkita.

Więc myślę że na podstawie tego projektu można dużo wyciągnąć.

Zawsze mogę coś dodać

Oferuje również napisanie pluginu na zlecenie.

Discord: eastcause#3923

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Zostanę technikiem/programistą twojego serwera minecraft
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

A może przydałoby się rozbudować to twoje portfolio bo jeden wystawiony plugin, usunięty już zresztą, bez gwarancji, że to w ogóle był twój kod, to trochę słabo jak na tyle czasu. Referencje i portfolio tak naprawdę żadne. Nawet na forum zerowa aktywność, w niczym nikomu nie pomógł przez blisko 2 lata od zamieszczenia oferty. Moim zdaniem są to przesłanki negatywne.

Nie to, żebym jednoznacznie odradzał, ale nie radzę bezkrytycznie wierzyć w to co ktoś wypisuje bo może się okazać, że to tylko poławiacz custom pluginów, configów i baz/map serwerowych bez żadnej głębszej wiedzy, udający technika, który następnie oferuje to co zdobędzie jako swoje kolejnym naiwnym. Życie i doświadczenie niestety uczy takiej podejrzliwości, zwłaszcza w takich tematach jak minecraft i metin.

Edytowane przez monsune
Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.02.2023 o 14:56, monsune napisał:

A może przydałoby się rozbudować to twoje portfolio bo jeden wystawiony plugin, usunięty już zresztą, bez gwarancji, że to w ogóle był twój kod, to trochę słabo jak na tyle czasu. Referencje i portfolio tak naprawdę żadne. Nawet na forum zerowa aktywność, w niczym nikomu nie pomógł przez blisko 2 lata od zamieszczenia oferty. Moim zdaniem są to przesłanki negatywne.

Nie to, żebym jednoznacznie odradzał, ale nie radzę bezkrytycznie wierzyć w to co ktoś wypisuje bo może się okazać, że to tylko poławiacz custom pluginów, configów i baz/map serwerowych bez żadnej głębszej wiedzy, udający technika, który następnie oferuje to co zdobędzie jako swoje kolejnym naiwnym. Życie i doświadczenie niestety uczy takiej podejrzliwości, zwłaszcza w takich tematach jak minecraft i metin.

"usunięty już zresztą" - jak to usunięty przecież dalej jest na github? https://imgur.com/a/s9G1F4vhttps://github.com/eastcause/east_StandardDuelas

"że to w ogóle był twój kod" - znajdziesz drugi taki sam to się odezwij.

Zapraszam na serwer exhc.pl - Serwer HardCore wersja 1.16.5-1.17 na sektorach. Serwer był stworzony w 100% przeze mnie, nie wyszedł z takiego powodu że właściciel nie zainwestował odpowiednich pieniędzy w reklamę, na serwer dalej można wejść i sprawdzić jak działa - radzę się śpieszyć.

Chętnych zapraszam do współpracy discord: eastcause#3923

Edytowane przez eastcause
Opublikowano

Wciąż nie ma najmniejszego dowodu, że jesteś autorem kodu. To, że publicznie nie można znaleźć takiego samego nie znaczy nic i doskonale o tym wiesz. Brak innych pluginów i szerszej demonstracji kunsztu i wiedzy. Powtórzę: niewystarczające portfolio i właściwie zerowe referencje. I dlaczego niby miałbym się spieszyć? Skoro to serwer kogoś innego to postaw swój w ramach dema i pozwól każdemu chętnemu przekonać się co potrafisz. Niby reagujesz, niby do rzeczy mówisz, ale dalej zachowujesz się jak cichociemny. Ogarnij wreszcie, że tworzę tu konstruktywną krytykę, żeby ci pomóc albo jednoznacznie obnażyć jakiś wałek.

Robisz wszystko, żebym skłonił się do tej drugiej opcji. Powodzenia z takim podejściem.

Opublikowano
44 minuty temu, monsune napisał:

Wciąż nie ma najmniejszego dowodu, że jesteś autorem kodu. To, że publicznie nie można znaleźć takiego samego nie znaczy nic i doskonale o tym wiesz. Brak innych pluginów i szerszej demonstracji kunsztu i wiedzy. Powtórzę: niewystarczające portfolio i właściwie zerowe referencje. I dlaczego niby miałbym się spieszyć? Skoro to serwer kogoś innego to postaw swój w ramach dema i pozwól każdemu chętnemu przekonać się co potrafisz. Niby reagujesz, niby do rzeczy mówisz, ale dalej zachowujesz się jak cichociemny. Ogarnij wreszcie, że tworzę tu konstruktywną krytykę, żeby ci pomóc albo jednoznacznie obnażyć jakiś wałek.

Robisz wszystko, żebym skłonił się do tej drugiej opcji. Powodzenia z takim podejściem.

Odwróćmy to i teraz to ty mi udowodnij że nie jestem autorem kodu. Wiesz co to domniemanie niewinności?
"I dlaczego niby miałbym się spieszyć?" - dlatego że serwer nie wyszedł i raczej nie będzie ciągnięty dalej z tego co mi wiadomo.
"Skoro to serwer kogoś innego to postaw swój w ramach dema" - nie rozumiem mam teraz postawić te 14 sektorów + 2 proxy żebyś mógł je zobaczyć na moim serwerze?
Ale po części rozumiem o co Ci chodzi, niedługo wrzucę coś bardziej rozbudowanego.

Opublikowano

To już byłaby manipulacja. Nie mieszajmy prawa karnego do prawa cywilnego, to raz. Dwa, to ja jestem na uprzywilejowanej pozycji jako ktoś kto ma do wydania pieniądze i szuka rzetelnego podwykonawcy i to ja oceniam i wyrażam wątpliwości. Wolno mi zadawać trudne i niewygodne pytania, wręcz powinienem to robić, żeby nie wtopić kasy. Takie są prawa rynku, a tobie pozostaje się dostosować bo niby co innego możesz zrobić? Poza rozbudowaniem namacalnych przykładów i referencji. Tak naprawdę niewiele bo ładnie gadać każdy umie, liczą się konkrety. Może jeszcze raz to powiem: tyle lat niby zajmujesz się tymi rzeczami, a nie widać po twoim repozytorium właściwie nic. To trochę dziwne, prawda? Co konkretnie napisałeś przez te wszystkie lata i dla jakich serwerów? Komercyjnie bądź społecznie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...