Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. Grałem z synem w minecrafta i gdy weszliśmy przez portal do Endu zginęliśmy przez próbe pójścia spać (nie wiedziliśmy wcześniej że nie można a chciałem tam ustawić spawn). gdy zginęliśmy zlagowało nam gre, po chwili nas z niej wywaliło i gdy próbowaliśmy wejśc na nasz świat to się nie dało ponieważ cały czas był napis" Wczytywanie terenu". Czy wie ktoś jak można to naprawić? Z góry dziękujemy za pomoc 🙂

Opublikowano

Bez logów mogę jedynie zgadywać. Jeśli jest to serwer zintegrowany (lan) to znajdują się one w pliku .minecraft/logs/latest.log. Ważne by były to aktualne logi z próby włączenia świata, a więc wysłane ok. minutę po rozpoczęciu dołączania.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Helios1993 napisał:

Bez logów mogę jedynie zgadywać. Jeśli jest to serwer zintegrowany (lan) to znajdują się one w pliku .minecraft/logs/latest.log. Ważne by były to aktualne logi z próby włączenia świata, a więc wysłane ok. minutę po rozpoczęciu dołączania.

To nie jest światy z serwera, po prostu zwykły single player. W załączniku wklejam notanik z plikiem "latest.log" 🙂 Z góry dziekuję za próbę pomocy 🙂

Ps: Ten plik z większym rozmiarem jest ze startem z Optifine, a ten drugi bez.

To jest ukryta treść, proszę

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez pepsikola
Opublikowano

Optifine jest niestabilnym modem, możliwe, że to on coś popsuł. W logach nie ma żadnych błędów. Zacznij od usunięcia folderu saves/<nazwa świata>/DIM1, jeśli to nie pomoże to na nowym świecie odbuduj na creativie to co miałeś wcześniej.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Problem z mapą po próbie snu w endzie