Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na hostingu możesz zainstalować każdą wersję serwer minecraft, nawet jeśli nie posiadają oni w instalatorze twojej wersji, możesz sam ją wgrać przy pomocy konta FTP.

Później wystarczy usunąć tą nowszą wersję a tą wersję co wgrywałeś nazwać tak jak ta usunięta. 

omgserv.com?

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano
1 godzinę temu, VMWare napisał:

omgserv.com

Współdzielone zasoby bez informacji o limitach, xeony, wysokie ceny. Okropny wybór.

@Kadrixx Pukawka.pl (28zł miesięcznie) sobie poradzi, ale na spigocie mogą być niemałe problemy z wydajnością. Zamiast tego zalecam skorzystać z Papera 1.18.2, lub jeśli twój komputer jest zbyt słaby to przynajmniej Papera 1.17.1 (wydajność w 1.17 jest lepsza niż w 1.16 dla clienta i dla serwera, a wydajność w 1.18 jest prawie taka sama dla serwera jak 1.16, jednak dla clienta jest już trochę gorsza). Przed porzuceniem wyboru wersji 1.18 przetestuj sobie paczkę Fabulously Optimized, oferuje fpsy dwukrotnie, do nawet trzykrotnie wyższe niż znany wielu Optifine.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Poszukuje hostingu pod serwer Minecraft
Opublikowano

Polecam lvlup.pl albo minehost.pl jedyne dobre, pukawka stara i brak wsparcia na tickety.

.

Opublikowano
13 minut temu, Ishubito napisał:

minehost.pl

Minehost ostatnio mocno overselluje, a do tego admini są toksyczni, wspierają ataki na serwery i zmuszają klientów do piractwa.

15 minut temu, Ishubito napisał:

pukawka stara i brak wsparcia na tickety

Może i stara, ale patrząc na cenę jest dobra dla mniejszych publicznych serwerów. Na tickety szybko odpisują, więc nie wiem skąd wziąłeś tą informację.

Opublikowano
1 minutę temu, Helios1993 napisał:

Minehost ostatnio mocno overselluje, a do tego admini są toksyczni, wspierają ataki na serwery i zmuszają klientów do piractwa.

Może i stara, ale patrząc na cenę jest dobra dla mniejszych publicznych serwerów. Na tickety szybko odpisują, więc nie wiem skąd wziąłeś tą informację.

Minehost pod małe serwery w miarę dobry, miałem tam serwer około rok to powiem ci że administracja często nie odpowiadała ale na dc już tak, wiem też że tam większego serwera nie warto stawiać  (20-30 graczy) bo po prostu cię opierdzielą na ram w moim przypadku tak było.

.

Opublikowano
1 minutę temu, Ishubito napisał:

Minehost pod małe serwery w miarę dobry

Kiedyś się nadawał pod takie serwery do 20 graczy, jednak teraz ciężko trafić na maszynę, która uciągnie ich więcej niż 5.

2 minuty temu, Ishubito napisał:

opierdzielą na ram

Tak jest na dosłownie każdym polskim hostingu serwerów mc, dostajesz jedynie współdzielony ram/procek i cała wydajność twojego serwera zależy od innych serwerów. Właśnie ze względu na ten współdzielony ram wiele osób uważa vpsy za lepsze, ponieważ w nich można mieć tylko dedykowany ram.

Opublikowano
1 minutę temu, Helios1993 napisał:

Kiedyś się nadawał pod takie serwery do 20 graczy, jednak teraz ciężko trafić na maszynę, która uciągnie ich więcej niż 5.

Tak jest na dosłownie każdym polskim hostingu serwerów mc, dostajesz jedynie współdzielony ram/procek i cała wydajność twojego serwera zależy od innych serwerów. Właśnie ze względu na ten współdzielony ram wiele osób uważa vpsy za lepsze, ponieważ w nich można mieć tylko dedykowany ram.

Na większe serwery tak jak napisałeś only vps/dedyk bo sama wersja 1.17 + na małym borderze mapy żre ci cały ram praktycznie, ja miałem u nich 15gb z czego 14.9 gb zajmowała mapa na borderze bodajże 3k kratek.

.

Opublikowano
28 minut temu, Ishubito napisał:

wersja 1.17 + na małym borderze mapy żre ci cały ram

Akurat 1.17 jest jedną z domyślnie najwydajniejszych wersji Minecrafta, 1.15 zapoczątkowała te zmiany na lepsze. 1.18 może być jeszcze wydajniejsza po wyłączeniu minusowych Y.

30 minut temu, Ishubito napisał:

miałem u nich 15gb z czego 14.9 gb zajmowała mapa na borderze bodajże 3k kratek

To musiałeś mieć coś corruptnięte jakimś fawe lub patrzyłeś na ogólne wykorzystanie dysku, nie tylko świat jest na serwerze. Istnieje fajny kalkulator wielkości świata: https://onlinemo.de/world

Opublikowano
3 godziny temu, Helios1993 napisał:

Ktoś tu chyba zerknął na Minecrafta po wielu latach.

Ostatnio korzystałem z tego hostingu bo potrzebowałem serwer dla 35 osób, nie narzekaliśmy na nic, wszystko chodziło płynnie i tak jak oczekiwaliśmy. Jakość do ceny bardzo dobra. 

eMVhZaR.gif
Opublikowano
1 minutę temu, Misiegg napisał:

Ostatnio korzystałem z tego hostingu

Jeszcze nie tak dawno temu wmawiali dzieciom, że mają procesory 15,2 GHz. Ram oczywiście jest współdzielony (jak na każdym polskim hostingu), overselling też spory. Enderchest stał się znakiem scamhostów, więcej osób zna go z oszustw niż z minecrafta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A hostingi zagraniczne? Potrzebuje taki na 70-100 graczy, nie chce mi sie za bardzo bawic w VPS'y, super by bylo jakby byly itemshopy do serwera.

Opublikowano
Godzinę temu, TheSunzo napisał:

A hostingi zagraniczne? Potrzebuje taki na 70-100 graczy, nie chce mi sie za bardzo bawic w VPS'y, super by bylo jakby byly itemshopy do serwera.

Sporo jest tam dobrych hostingów, przykładowe to dedicatedmc, pufferfish, retronode czy birdflop, a aktualnie najlepszy jest bloom. Itemshop możesz zrobić na sklepmc lub na przyszłym vishop.