Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam problem z mc ponieważ jak gram na serwerach typu centrumpvp , kokscraft to mam ściny nie chodzi o fps tylko o ping ( sprawdzałem ping w innych grach wszystko działa dobrze)

A jeśli chodzi o pvp to mam problem ponieważ nie grałem z 3 lata w mc a przedtem byłem naprawdę dobry w pvp jakieś tipy jak znowu być dobrym graczem ? zanim zakończyłem granie grałem na trybach typu party skywars parkour czy powrócić do tego typu trybów ? 

Edytowane przez Lucky3412
Opublikowano
4 godziny temu, Lucky3412 napisał:

jakieś tipy jak znowu być dobrym graczem ?

Zacznij od porzucenia prehistorycznych mechanik walki, a najlepiej staraj się unikać pvp. Community pvp jest bardzo toksyczne, a Minecraft to nie tylko walki z graczami. W Minecrafcie dobrym można być w wielu częściach tej gry, np. w parkourze, w budowaniu czy w speedrunach.

4 godziny temu, Lucky3412 napisał:

mam ściny nie chodzi o fps tylko o ping

Zacina ci ekran czy to gracze się zatrzymują? Sprawdź na speedtest.net ile masz downloadu/uploadu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 3.03.2022 o 10:56, Lucky3412 napisał:

Mam problem z mc ponieważ jak gram na serwerach typu centrumpvp , kokscraft to mam ściny nie chodzi o fps tylko o ping ( sprawdzałem ping w innych grach wszystko działa dobrze)

A jeśli chodzi o pvp to mam problem ponieważ nie grałem z 3 lata w mc a przedtem byłem naprawdę dobry w pvp jakieś tipy jak znowu być dobrym graczem ? zanim zakończyłem granie grałem na trybach typu party skywars parkour czy powrócić do tego typu trybów ? 

Bardzo mi przykro ale jeśli w innych grach działa Ci wszystko ładnie to oznacza że masz powolną przepustowość internetu - Spowodowane jest to tym że na CentrumPVP najwięcej graczy posiada tak zwane "Ping Es-Duckery" co im obniża Ping a tobie pogarsza. Proponuję zakup lepszego internetu lub spróbowanie pobrania iPing i kontrolować sobię i dać na proces javaw.exe (taki jest minecraft jako proces) i dać sobie na Ping "Optymalizacyjny" i powinno być git.

Opublikowano
Godzinę temu, kejzolek napisał:

im obniża Ping a tobie pogarsza

Coś takiego nie jest ani możliwe, ani nawet logiczne. Skąd wziąłeś tą informację, z jakiegoś filmu na youtubie rozprzestrzeniającego trojany?

Opublikowano
19 godzin temu, Helios1993 napisał:

Coś takiego nie jest ani możliwe, ani nawet logiczne. Skąd wziąłeś tą informację, z jakiegoś filmu na youtubie rozprzestrzeniającego trojany?

Po prostu oni korzystają z silnika gry i jest to nie legalne. Działa tylko na wersji 1.7.2 lub 1.8.9

Opublikowano
4 minuty temu, kejzolek napisał:

Po prostu oni korzystają z silnika gry i jest to nie legalne. Działa tylko na wersji 1.7.2 lub 1.8.9

W jaki sposób gracz może korzystać z silnika gry? Widzisz w ogóle co ty piszesz?

Opublikowano
55 minut temu, Helios1993 napisał:

W jaki sposób gracz może korzystać z silnika gry? Widzisz w ogóle co ty piszesz?

Gra jest zainstalowana na dysku danego gracza. Gracz może modyfikować silnik gry za pomocą różnego typu modyfikatorów. Na innych wersjach niż 1.7.2-1.8.9 gra odmawia gry na Multiplayer.

Opublikowano
1 minutę temu, kejzolek napisał:

Gra jest zainstalowana na dysku danego gracza. Gracz może modyfikować silnik gry za pomocą różnego typu modyfikatorów. Na innych wersjach niż 1.7.2-1.8.9 gra odmawia gry na Multiplayer.

Tak jak myślałem, w ogóle nie wiesz co piszesz. Silnik stoi na całkowicie innej maszynie i gracz nie ma do niego nawet procenta dostępu. Nawet gdyby mógł ingerować w pliki serwera to nie może tak o zmniejszyć sobie ping. Ping to czas potrzebny na przedostanie się informacji z jednego miejsca do drugiego, jego zmniejszanie w ten sposób można porównać do "programu przyspieszającego bieg człowieka".

Opublikowano
19 godzin temu, Helios1993 napisał:

Tak jak myślałem, w ogóle nie wiesz co piszesz. Silnik stoi na całkowicie innej maszynie i gracz nie ma do niego nawet procenta dostępu. Nawet gdyby mógł ingerować w pliki serwera to nie może tak o zmniejszyć sobie ping. Ping to czas potrzebny na przedostanie się informacji z jednego miejsca do drugiego, jego zmniejszanie w ten sposób można porównać do "programu przyspieszającego bieg człowieka".

Silnik wersji gry 1.7.2 lub 1.8.9 jest dla gracza edytowalny. 

Opublikowano
19 minut temu, kejzolek napisał:

Silnik wersji gry 1.7.2 lub 1.8.9 jest dla gracza edytowalny. 

Czytasz w ogóle co piszę? Ciągle podajesz ten sam argument, który nie jest ani trochę poprawny. Kod gry można edytować w każdej wersji (co oczywiście nie jest legalne), ale kodu serwera nie da się tak o zedytować, a nawet taka edycja kodu nie może zmienić prędkości przesyłu danych.

Opublikowano
58 minut temu, Helios1993 napisał:

Czytasz w ogóle co piszę? Ciągle podajesz ten sam argument, który nie jest ani trochę poprawny. Kod gry można edytować w każdej wersji (co oczywiście nie jest legalne), ale kodu serwera nie da się tak o zedytować, a nawet taka edycja kodu nie może zmienić prędkości przesyłu danych.

Posłuchaj mnie, na wersji 1.7.2 i 1.8.9 jest błąd związany z biblioteką silnika gry - powodując zmianę można edytować serwer. Tak jak np: Timer w czitach do Minecraft edytuje poziom gry multiplayer i zwiększa ping trochę. Już rozumiesz?  DA SIĘ LECZ NA 1.7.2 LUB 1.8.9 !!!

Opublikowano
26 minut temu, kejzolek napisał:

Posłuchaj mnie, na wersji 1.7.2 i 1.8.9 jest błąd związany z biblioteką silnika gry - powodując zmianę można edytować serwer. Tak jak np: Timer w czitach do Minecraft edytuje poziom gry multiplayer i zwiększa ping trochę. Już rozumiesz?  DA SIĘ LECZ NA 1.7.2 LUB 1.8.9 !!!

To ty nic z tego nie rozumiesz. Gracz nie może ingerować w pliki serwera, a jedynie w pakiety odbierane i wysyłane przez serwer. Twój przykład (timer) polega na zwiększeniu/zmniejszeniu ilości clientowych ticków w jednej sekundzie i nie jest ani trochę powiązany z tym co piszesz, a do tego działa na każdej wersji Minecrafta. Kończę tą rozmowę, możesz sobie dalej pisać co chcesz, ale ja nie widzę sensu w pisaniu z kimś, kto nie potrafi czytać.

Opublikowano
2 godziny temu, Helios1993 napisał:

To ty nic z tego nie rozumiesz. Gracz nie może ingerować w pliki serwera, a jedynie w pakiety odbierane i wysyłane przez serwer. Twój przykład (timer) polega na zwiększeniu/zmniejszeniu ilości clientowych ticków w jednej sekundzie i nie jest ani trochę powiązany z tym co piszesz, a do tego działa na każdej wersji Minecrafta. Kończę tą rozmowę, możesz sobie dalej pisać co chcesz, ale ja nie widzę sensu w pisaniu z kimś, kto nie potrafi czytać.

no jezu na 1.7.2 i 1.8.9 timer powoduje też ping czego ty nie rozumiesz?