Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowną społeczność!

Ostatnim czasem mierzymy się z atakami DDoS stąd ten post w którym chcielibyśmy uzyskać wskazówek bądź
odzewu specjalistów którzy będą chętni do pomocy zabezpieczeniem naszej maszyny przez takimi sytuacjami.
Jeśli jesteś jednym z osób które mają zakres doświadczeń z tej dziedziny odezwij się do mnie w prywatnej
wiadomośći, wtedy podamy wszystkie szczegóły naszej umowy.
Posiadamy serwer dedykowany na HETZNER - na maszynie leżą serwery które są przeznaczone dla graczy Minecraft.
Tak jak wspomniałem, nasz serwer mierzy się z atakami DDoS - co dany czas osoba która atakuje nasz serwer robi
to skutecznie pomimo firewalla, TCPShielda, Cloudflare - być może ich błędna konfiguracja? Aczkolwiek w tej
sprawie ja jak i nasz drugi technik jesteśmy pewni, że wszystkie zapory są odpowiednio skonfigurowane. Ataki DDoS
uniemożliwiają nam dalszy rozwój naszego serwera. Natrafiliśmy na pewną stronę jaką jest "Scruubing Center" który
po zawartym opisie przekazuje, że wszystkie ataki poprzez IP docelowe będą niwelowane. Czy ktoś spotkał się kiedyś
z tą stroną i może powiedzieć czy naprawdę jest to dobre? 

Jak możemy sobie z tym poradzić? Koszty nie wchodzą w grę.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam 🙂

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Szukam programisty, który zabezpieczy serwer przed atakami DDOS
Opublikowano

Jeśli po zainstalowaniu i skonfigurowaniu tcpshielda nie zmieniłeś adresu ip maszyny to dla osób atakujących w ogóle go tam nie ma. Skonfiguruj poprawnie tcpshielda (tak aby dało się łączyć przez jego ip) i napisz do supportu hostingu z prośbą o zmianę ip.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Helios1993 napisał:

Jeśli po zainstalowaniu i skonfigurowaniu tcpshielda nie zmieniłeś adresu ip maszyny to dla osób atakujących w ogóle go tam nie ma. Skonfiguruj poprawnie tcpshielda (tak aby dało się łączyć przez jego ip) i napisz do supportu hostingu z prośbą o zmianę ip.

Adres IP został zmieniony i nigdzie oprócz panelu TCPShielda nie jest on podany. Wraz z supportem TCPShielda podejrzewamy, że po prostu ta osoba przeskanowała subnet  (dostaliśmy IP z tego samego subnetu) i sprawdziła na jakich IP jest serwer MC. Mamy zaaplikowane regułki IPTables które blokują „niektóre” metody ataku oraz posiadamy geoblokadę niektórych państw.

Edytowane przez Jakubk15
Opublikowano
W dniu 27.02.2022 o 07:03, Jakubk15 napisał:

Adres IP został zmieniony i nigdzie oprócz panelu TCPShielda nie jest on podany. Wraz z supportem TCPShielda podejrzewamy, że po prostu ta osoba przeskanowała subnet  (dostaliśmy IP z tego samego subnetu) i sprawdziła na jakich IP jest serwer MC. Mamy zaaplikowane regułki IPTables które blokują „niektóre” metody ataku oraz posiadamy geoblokadę niektórych państw.

Skoro adres wychodzi na zewnątrz to nie jest poprawnie zabezpieczony 😉

Jeśli nie dałoby się ukryć numerycznego adresu serwera dedykowany to tarcze pokroju TCPSHIELD nie miałyby sensu.

Jeśli chcesz mogę Ci dać namiar do osoby która dokładnie zabezpieczy serwer + oferuje podobną tarcze w mniejszych cenach.

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano
17 godzin temu, Aides napisał:

Skoro adres wychodzi na zewnątrz to nie jest poprawnie zabezpieczony 😉

Jeśli nie dałoby się ukryć numerycznego adresu serwera dedykowany to tarcze pokroju TCPSHIELD nie miałyby sensu.

Jeśli chcesz mogę Ci dać namiar do osoby która dokładnie zabezpieczy serwer + oferuje podobną tarcze w mniejszych cenach.

Poproszę namiary 🙂

Opublikowano (edytowane)

Prosiłem wielu osób w tej dziedzinie o sprawdzenie numerycznego adresu IP - nikomu się nie udało. Możliwe też, że to po prostu losowe ataki, celowane w losowe adresy IP i akurat nasz adres się tam znalazł. Jak chcesz - mogę podać ci domenę na pw. Zobaczymy czy tobie się uda 😉

Edytowane przez Jakubk15
Opublikowano (edytowane)

dc.viotax.com

Mój DC : !Alyosha#5203

Zapraszam serdecznie, przygotowujemy specjalną ofertę do ochrony serwerów minecraft, która powoli jest już wdrążana do użytku publicznego.

Oferujemy lokalizację Frankfurt | Niemcy w data center.

To jest ukryta treść, proszę

Cloudflare jedynie zabezpiecza przeciwko atakom na warstwie 7, jest dodatkowe rozwiązanie takie jak Magic Transit <6000$ miesięcznie, lub można wykorzystać ich tunel "Spectrum", który także dla mniejszych serwerów jest nieopłacalny ze względu na koszty transferu.

Zachęcam do darmowego wypróbowania naszej usługi, a przy tym nie będziesz musiał marnować czasu na konfigurację wszystkiego :).

Wystarczy jedynie stworzenie rekordu SRV na nasz IP LoadBalancer.

Td1Ktww.png

Pozwoliłem sobie zamazać adres ipv4 :).

Edytowane przez VMWare

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...