Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć ostatnio kolega podsuną mi pomysł zrobienia na serwerze kilku trybów. Ostatnio to forum okazało się mega pomocne więc ponownie zadaje tu pytanie. Więc tak kolega podsuną pomysł zrobienia innego trybu niż survival+działki np megadrop tylko czy bloom.host opcja essentials uniesie takie obciążenie i jaki jest na to plugin zależy mi też na tym żeby wyłączyć niektóre pluginy np działki

Edytowane przez fairef
Opublikowano (edytowane)

W pakiecie 'essentials' nie możesz zrobić kilku trybów, jest to możliwe jedynie w pakietach 'performance' i 'performance+'. Serwery połączysz w całość za pomocą serwera proxy, łap poradnik. Jeśli nie będzie to duża sieć to oferta 12gb z pakietu 'performance' może wystarczyć, jednak ogólnie zalecane są min. 2 wątki dla każdego serwera mc i min. 2-3 wątki dla serwera proxy.

Edytowane przez Helios1993
  • sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Kilka trybów na jednym serwerze
Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.02.2022 o 22:23, Helios1993 napisał:

W pakiecie 'essentials' nie możesz zrobić kilku trybów, jest to możliwe jedynie w pakietach 'performance' i 'performance+'. Serwery połączysz w całość za pomocą serwera proxy, łap poradnik. Jeśli nie będzie to duża sieć to oferta 12gb z pakietu 'performance' może wystarczyć, jednak ogólnie zalecane są min. 2 wątki dla każdego serwera mc i min. 2-3 wątki dla serwera proxy.

Niestety nie stać mnie na droższe serwery a raczej nie ma tańszego zamiennika.

Przy okazji zapytam się tutaj bo nie chce robić nowego tematu co myślisz o przejściu na pukawkę lub na inny hosting który przyjmuj psc w tedy kupno rangi itp mógł bym przyjmować w psc a to duże ułatwienie.

Edytowane przez fairef
Opublikowano
2 godziny temu, fairef napisał:

Niestety nie stać mnie na droższe serwery a raczej nie ma tańszego zamiennika.

Przy okazji zapytam się tutaj bo nie chce robić nowego tematu co myślisz o przejściu na pukawkę lub na inny hosting który przyjmuj psc w tedy kupno rangi itp mógł bym przyjmować w psc a to duże ułatwienie.

Nie musisz korzystać z wbudowanego sklepu. Możesz podpiąć każdy dowolny sklep.

Opublikowano

Jeżeli Twój serwer jest dość popularny lub masz pewność, że będzie, to lepiej od razu załóż własny itemshop. Pozwoli Ci to na zebranie gotówki, przez co będziesz mógł stale rozwijać swoją sieć o nowe serwery lub pluginy.

Opublikowano

Wiem ale czy nie ma na to jakiś podatków czy coś? Bo nie chce zakładać firmy lub bawić się w pity tylko kasa = ranga bez zabawy choć pewnie kupno na discordzie czy coś też jest nie legalne.

5 godzin temu, sk8erace1 napisał:

Jeżeli Twój serwer jest dość popularny lub masz pewność, że będzie, to lepiej od razu załóż własny itemshop. Pozwoli Ci to na zebranie gotówki, przez co będziesz mógł stale rozwijać swoją sieć o nowe serwery lub pluginy.

W dniu 23.02.2022 o 22:39, AlexsanderARG napisał:

Nie musisz korzystać z wbudowanego sklepu. Możesz podpiąć każdy dowolny sklep.

https://bojawiem55.pl/mcshop.php 160zł to sporo więc musiał bym pozbierać i jak jest w "bojawiem" itp. płatność psc to dałbym opcje kupna rangi za psc i bym kiedyś kupił. Wolę nie kupować opcji innej niż na zawsze zawsze bo domenę można zmienić.

Opublikowano
43 minuty temu, fairef napisał:

Bo nie chce zakładać firmy lub bawić się w pity tylko kasa = ranga

Jeśli coś zarabiasz to musisz odprowadzać podatki, nie obejdziesz tego, a jeśli będziesz próbował to możesz mieć jeszcze większe problemy.

43 minuty temu, fairef napisał:

bojawiem

Słyszałem o nim niezbyt dobre opinie, przede wszystkim na temat bezpieczeństwa. Niedługo wychodzi w pełni darmowy vishop, a sklepmc też ma darmowy pakiet.